Hogyan kell fekvőtámaszozni?
Már egy hónapja aktívan fekvőzök de azt vettem észre hogy egyre nehezebben megy és nem pont hogy egyre könnyebben. Minimum 30at nyomok egyszerre egy nap de gyakrabban inkább reggel és este 30at. Az utóbbi hétben arra lettem figyelmes hogy már nem tudom feltétlenül kinyomni a 30at egyszerre, inkább csak 27-28 sikerül, ilyenkor egy percre rá pótolom plüsz öttel.
Valamit rosszul csinálok? Aki jobban csinálja kérem segítsen! Természetesen minden bemelítek előtte alaposan és nem csak fekvőzök, hanem futok, és felülésezek is, de ezeknél nem tapasztaltam hogy kevesbé menne hatékonyabban.
Nem jó, ha valamit minden nap csinálsz, monoton, egyhangú módon. Ezt már többször leírtuk. Reumatológiailag nagyon túl lehet így terhelni a különböző mélyizmokat, amik hosszútávon vezethetnek gondokhoz (pl. krónikus gyulladáshoz és egyéb szépségekhez).
A gondot bármi okozhatja, látatlanban nem lehet megmondani. Viszont linkelek egy videót, ami nagyon-nagyon pontosan bemutatja, hogy hogyan kell fekvőtámaszt végrehajtani teljes mozgástartományban, minden lehetséges izmot aktivizálva, helyesen és szabályosan:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!