Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha a fekvőtámaszok után olyan...

Travis83 kérdése:

Ha a fekvőtámaszok után olyan gyorsan ver a szívem, hogy mindig azt hiszem most fog kiugrani, az nem baj vagy inkább vegyek vissza egy kicsit? 38F

Figyelt kérdés

2021. márc. 16. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Fekvőtámasz utána nem kellene így reagálnia a szervezetednek. Más gyakorlatnál is előjön ez?

setleg csináld lassan, koncentráltabban a fekvőt.

2021. márc. 16. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
fokozatosan. nem kell egyből 100zal próbálkozni. nem jó az, ha kiugrik a szíved, mert nem lesz, aki visszarakja.
2021. márc. 16. 16:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Más gyakorlatnál is hevesen ver a szívem. Az a baj, hogy évekig csak vezettem és nem voltam fizikailag aktív. Meg is híztam emiatt. Most elkezdtem ilyen gyakorlatokat csinálni és biciklizni. Az én testsúlyommal és edzetlen testemmel ez nem könnyű, de utána nagyon jól érzem magam és egyre jobban megy.

Ugyanakkor nem szeretném, hogy megterhelés érjen és valami bajom legyen. 10 fekvőtámasszal kezdtem, most 20-nál tartok. Más tornagyakorlatoknál is hevesen ver a szívem, még bicajozásnál is, ha agresszíven csinálom.

Másfél éve voltam speciális szívvizsgálatokon. Ott azt mondták, hogy egészséges vagyok. Soha nem voltam az az edzett típus.

Tényleg bajom lehet, ha edzés után rövid ideig ilyen gyorsan ver a szívem? Olyan mintha kilométereket futottam volna, de az esetemben hamar lenyugszik, csupán a terhelésre kezd el így verni.

Mitévő legyek? Fizikailag amúgy bírom ezeket az edzéseket.

2021. márc. 16. 20:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne megnézetned, mert ez tényleg nem normális, hogy ilyen gyakorlatok után ennyire ver a szíved.

Persze lehet csak elszoktál tőle és ezért reagál így a szervezeted, de semmiképpen ne erőltesd túl magad, fokozatosan kell haladnod.

2021. márc. 16. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
"Soha nem voltam az az edzett típus." Na ez az. A súlyemelők se úgy kezdik, hogy egyből 300kg-ot akarnak felemelni. A futók se egyből a maratont akarják lefutni. Fokozatosan terheld a szervezetedet és az izmaidat. Ha túlerőlteted magadat, annak semmi értelme, nem leszel edzettebb, nem fogsz gyorsabban fejlődni, szimplán csak megsérülsz, elájulsz, akármi. Felesleges.
2021. márc. 16. 20:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Fokozatosan edzek. Kevés gyakorlattal kezdtem és napi szinten folyamatosan haladok. Biciklizni és csak 20-25 percet szoktam. Szóval ennél kevesebbet már értelme sincs csinálnom, mert akkor -au egész nem ér semmit. Amúgy tényleg ez az egyetlen gond, mert máskülönben probléma nélkül bírom ezeket. A heves szívverésnél sem vagyok rosszul vagy ilyesmi, és pár másodperc alatt elmúlik. Gondolom túl sok a súlyfeleslegem és hogy nem vagyok edzett s így egy kis megterhelés talán sok a szívnek de lehet kell is neki ennyi, nem? Mint pl szexnél is heves a pulzus az embereknél "gyakorlat" közben, mégis nagyon egészséges.
2021. márc. 16. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Veszel közben rendesen levegőt? Nem gúnyolódni akarok, van akinek külön oda kell erre is figyelni.
2021. márc. 17. 16:25
 8/8 A kérdező kommentje:
#7: Nem fuldoklom, ha erre célzol. Próbálok közben is helyesen lélegezni. Csak amikor felállok, rövid ideig hevesen ver a szívem, mint amikor bárki mondjuk lefut egy hosszú távot. Csak ugye nálam előbb nyugszik le ez a hév.
2021. márc. 17. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!