Ha a fekvőtámaszok után olyan gyorsan ver a szívem, hogy mindig azt hiszem most fog kiugrani, az nem baj vagy inkább vegyek vissza egy kicsit? 38F
Fekvőtámasz utána nem kellene így reagálnia a szervezetednek. Más gyakorlatnál is előjön ez?
setleg csináld lassan, koncentráltabban a fekvőt.
Más gyakorlatnál is hevesen ver a szívem. Az a baj, hogy évekig csak vezettem és nem voltam fizikailag aktív. Meg is híztam emiatt. Most elkezdtem ilyen gyakorlatokat csinálni és biciklizni. Az én testsúlyommal és edzetlen testemmel ez nem könnyű, de utána nagyon jól érzem magam és egyre jobban megy.
Ugyanakkor nem szeretném, hogy megterhelés érjen és valami bajom legyen. 10 fekvőtámasszal kezdtem, most 20-nál tartok. Más tornagyakorlatoknál is hevesen ver a szívem, még bicajozásnál is, ha agresszíven csinálom.
Másfél éve voltam speciális szívvizsgálatokon. Ott azt mondták, hogy egészséges vagyok. Soha nem voltam az az edzett típus.
Tényleg bajom lehet, ha edzés után rövid ideig ilyen gyorsan ver a szívem? Olyan mintha kilométereket futottam volna, de az esetemben hamar lenyugszik, csupán a terhelésre kezd el így verni.
Mitévő legyek? Fizikailag amúgy bírom ezeket az edzéseket.
Érdemes lenne megnézetned, mert ez tényleg nem normális, hogy ilyen gyakorlatok után ennyire ver a szíved.
Persze lehet csak elszoktál tőle és ezért reagál így a szervezeted, de semmiképpen ne erőltesd túl magad, fokozatosan kell haladnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!