Travis83 kérdése:
Ha 10 fekvőtámasszal kezdem és mindennap eggyel növelem,
akkor 90 nap múlva képes leszek naponta 100-at
megcsinálni?
Ha minden nap növelnéd 1el, akkor igen, pontosan ez történne, viszont ez nem fog menni, már az első héten sem, hacsak nem jóval a maxod alatt kezded. Akkor lehet 1-2 hétig menne.
2021. márc. 9. 15:39
2/12 anonim válasza:
Ha tényleg minden nap eggyel növeled, akkor igen, csak a valóságban ez nem megy ilyen gyorsan. Ha egyik nap mindent beleadva pont kinyomsz mondjuk negyvenet, nem leszel hirtelen egyik napról a másikra annyival erősebb, hogy aztán már kapásból menni fog a 41.
2021. márc. 9. 15:49
Egyszerre vagy pihenővel? Egyébként mi értelme egyszerre 100 fekvőt lenyomni? Ha valamiből 100 ismétlést meg tudsz csinálni egyetlen setben, akkor az nem sokat ér.
2021. márc. 9. 15:52
Ez nem így működik. Nem ennyire egyszerű. Az izom úgy működik, hogy megterheled, elfárad és sérül. Ilyenkor kell pihenteti 1-2 napot. Ekkor regenerálódik és erősödik egy picit ha a pihi és a kaja rendben van.
Jobb egy okosan összerakott edzéstervvel elérni a 100-as ismétlést. Ha kezdő vagy nem irigyellek, nagyon nehéz hiteles információt találni edzés tekintetébe :D Youtube: Háromharmad, Valentin Torma, Csabai Ábel, a videójukból a legfontosabbakat meglehet tanulni, de a legjobb lenne személyesen konzultálni erről egy szakemberrel.
2021. márc. 9. 16:06
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket! Igen, néha kellesz az izomnak 1-2 nap pihenő, de úgy vagyok vele, ha már tudni fogok 50-et, akkor másnap nyilván 51-et is, és így tovább.
A célom napi 100 fekvőtámasz, 100 guggolás és 100 hasizom gyakorlat. Lehet fél évbe vagy többe is beletelik, de döntöttem.
Félek, hogy erről nem tudlak lebeszélni.. :D . De az a szerencse az edzés témakörében, hogy akár egy nagyon nem optimális, de általad kedveld módszerrel is nagyon szép eredményeket lehet elérni.
Ami hosszú távon baj a módszereddel, hogy ha 50-et úgy nyomod ki, hogy majd beszarsz de meglett, akkor másnap lehet hogy a fele sem fog már kimenni. Majd pihensz 1-2 napot, és utána már lehet menni fog az 52 is pl.
De a legjobb, ha elkezded és mellette tanulsz. Így folyton fejlődik a tudásod, illetve te magad is megtapasztalod, hogy hogy működik.
2021. márc. 9. 16:52
Sajna nem igy megy.. akkor minden nap 1kgval tobbet raknek fel fekvenyomni..3 honap mulva 10et nyomnek a 220ba 😅 ha eletem vegeig edzek ez akkor se jonne ossze.. En nagyon reg ota edzek de sose nyomtam 100 fekvot egyszerre.. jo nem is nagyon probalkoztam jo ideje mert mar csak sullyal edzek de regen mikor boxoltam se ment 80nal tobb sehogy. Most kb 70 megy pedig 120ba belenyomok 8at 🤷♂️
2021. márc. 9. 19:56
8/12 A kérdező kommentje:
#7: Nekem nehezebb dolgom lesz, hiszen én még pockos is vagyok, meg úgy ámblokk elég nagydarab. Viszont eldöntöttem, hogy megcsinálom. Nem lesz könnyű és nem tudom mennyi idő, de csakazértis megcsinálom!!! S ha majd egyszer már gond nélkül fog menni a 100... elkezdem folytatni az eggyel való növelést!
És ez miért jó? Nem fogsz tőle sem lefogyni, sem jobban kinézni.
2021. márc. 9. 22:32
10/12 A kérdező kommentje:
#9: Mellette még diétázok és biciklizek is, de a cél, hogy képes legyek rá, mert annyira wownak tűnik, hogy 100 és én még csak nem íz s vagyok az a típus aki képes lenne ilyesmire, de szeretem a kihívásokat! Ráadásul erősebb is leszek tőle és a fizikai terheléseket is jobban fogom bírni! Meg aztán nem csak 100 fekvőtámaszról van szó, hanem 100 gugolásról és 100 felülésről. Ez mind egybe azért csak számít valamit akár edzés szempontjából is, nem? Aztán ha nem hát nem, nem ez a cél.
További kérdések: