Melyik az a sport, amelyik rendszeres űzése melett bármit ehet bármikor egy amúgy hízékony ember?
Nincs ilyen sport.
Nem a sport miatt fogja valaki a súlyát megtartani, hanem azzal, hogy nem visz be több kalóriát, mint amennyit a szervezete elhasznál.
Futhatsz napi 5 órát is megállás nélkül, de, ha a nap végén többletben leszel, hízni fogsz.
Van egy felső határa, hogy hány kcal-nyi ételt tud az ember egy nap feldolgozni. Olyan 10 ezer rémlik nekem. Ha szenet bányászol egész nap, ahhoz kell ennyi, tehát pl az megfelelő sport.
De nekem már napi 2 óra sietős biciklizés (időre mentem, mindig késésben) elegendő volt. Hiába voltak folyamatosan éhes, nem tudtam többet enni.
Összes endurance sport. Pl kerékpar, futás, úszás.
Én pl simán megeszek egy nap alatt 5000 kcalt ha egész napos kerekpártúráról van szó.
Ez egyszerűen baromság! Ez akkor lenne igaz, ha minden ember ugyanolyan mértékben tudna a kajából tápanyagot felszívni, ha mindenkinek ugyanolyan gyors lenne az anyagcseréje, stb. De ez nem igaz!!!
Pl párom tökéletesen ugyanannyit és ugyanazt eszik mint én, egy háztartás, 100% home office, stb. mindez már 10 éve. Ő totál vékony, mindig is az volt. Én vékonyként indultam, és azóta majdnem dupla a súlyom, annak ellenére hogy én sportolok, jövök-megyek mindenfelé míg ő szinte soha nem megy sehova, még jógára se tudja magát rávenni.
Szóva ez a kalória ki/be dolog totál nem igaz. Genetika elsősorban! Valamint olvastam régebben egy tudományos cikket arról hogy a terhesség alatti stressz/éhezés nagyon jól jelzi előre hogy a gyereke felnőtt korra küzdeni fog a kilókkal.
Ha hízásra hajlamos vagy, kb olyan sokat kellene sportolnod hogy másra alig maradna időd. Ezért kb annyit tehetsz csak, hogy limitálod a kajabevitelt, de nagyon. Rendszeres böjtök és a kor előrehaladtával folyamatosan csökkentett adagok. Örökre. Szar ügy, de ez van.
Saját tapasztalat. Mindig is hízékony, kövér fiú voltam/vagyok. Húszas éveim közepén, pénzhiány okán, rendszeresen jártam lapáttal vagont kirakni. Végig dolgoztam a tavaszt, fogytam alatta kb. 25 kg-t és ettem amit akartam és annyit amennyit akartam. Abbahagytam. Kár volt, ma megint kövér, elhízott ember vagyok.
F/63
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!