A futás és a saját testsúlyos edzések mennyire javítják az állóképességet?
Elhatároztam magamat, hogy ugyan sokat javítottam magamon fizikális értelemben-lefogytam és sokkal többet mozgok-, de még mindig van egy csomó fejleszteni való pontom magamon, és ha akarok is valamit kezdeni magammal, akkor igenis rengeteget kell fejlődnöm.
Így hát arra jutottam, hogy elkezdek futni és itthon, saját testsúllyal fogok erősíteni. Az erősítés alatt fekvőtámaszt, planket, hasprést, felülést és egy jó pár hasonló gyakorlatot értek.
Tudom, a legjobb az lenne, ha kondiznék, de az most nem jöhet szóba.
Azt szeretném, hogy egy kisportolt, focista alkatom legyen, erős állóképességel és helyt álljak mindenféle intenzív edzésen. Ha hetente 4-5 alkalommal elmegyek futni, és ugyanennyiszer erősítek, lesz hatása?
"Ha hetente 4-5 alkalommal elmegyek futni, és ugyanennyiszer erősítek, lesz hatása?"
Hogyne lenne? A futás az egyik legalapvetőbb állóképességet fejlesztő mozgásforma, a saját testsúlyos edzésben pedig rengeteg lehetőség van erőnövelés szempontjából. Hajrá!
Szerintem ez rendben lesz, ennél több edzésre nem lesz szükség.
(Az étrendedre is figyelj, de ezt biztosan te is jól tudod.)
Teljesen jó irány!
Figyelj a fokozatosságra!
Heti 8-10 edzés az komoly, kis terhelésekkel kezdd és ne felejts el bemelegíteni az elején és levezetni, nyújtani a végén.
Tudni kéne, hogy pontosan "milyen" állóképességet szeretnél növelni, és milyen intenzív edzésekről van szó, amiken helyt akarsz állni.
Mert nem mindegy, hogy 1 órát kocogsz, 120-as pulzussal, vagy ugyan ezt 150-es értékkel, esetleg intervallumban futsz, vagy a laktacid küszöb környékén, esetleg azon túl...szóval kicsit pontosítani kéne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!