Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy készüljek föl Gerecse50-re?

Hogy készüljek föl Gerecse50-re?

Figyelt kérdés

Mivel önállótlan birka vagyok, intézményesített teljesítmény-túrákra akarok járni, mert saját túraútvonalat lusta is lennék kialakítani. Jelentkeztem a Gerecse túra 50 km-es távjára. Dédapáim generációja ennél hosszabb távokat tett meg Szibériában, de én eltunyultam.

Miképpen készüljek föl a távra?

Milyen fölszerelést érdemes vinni, illetve öltözéket?

Milyen bakancsot érdemes venni?

El lehet tévedni?

Milyen honlapon van fönn a konkrét útvonal?

2023. márc. 16. 09:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Inkább azon múlik a szintidő (Gerencse 50-et NEM ismerem, de kb 15 teljesítménytúrán voltam már), hogy megállós stílusban nyomja-e az ember.

Én például úgy szeretek túrázni, hogy menet közben kiveszem a csokiszeletet a táskából és menet közben megeszem, aztán szembejön valami szebb dolog, lefotózom, megyek tovább.

Csokiszeletnél több úgyse megy le a torkomon sport közben és a megállások nem jutnak eszembe, de ha vannak mások miatt, azoktól csak fáradtabb leszek utána. Meg fázom is közben, meg ha nincs farönk, valami leülni, egyhelyben állva majd' összeesem.

Nem volt még szintidő-túllépésem.

Pedig lassan is gyaloglom, lefele totyogok, felfelé a legkisebb emelkedőn 160-170 a pulzusom és erős légszomjam van.

Mégis beértem eddig mindig.

Hajrá!

Gyakorolni kell!

Hétköznap javaslom a futást is, és így még az is lehet, hogy előbb-utóbb terepfutó leszel!

2023. márc. 17. 16:48
 12/14 A kérdező kommentje:

Nagyon sokat szeretnék sportolni

Sok testmozgást!

Annyira élvezni fogom

2023. márc. 17. 17:41
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az tényleg sokat számít, ha konstans, folyamatos mozgással megy az ember. Illetve a maga tempójában. Én egyedül letolok egy 30-ast 4-4,5 átlaggal, van ismerősöm aki 5-6-os átlaggal tolja, az már számomra a tüdőkiköpős rohanás kategória. Meg vannak ismerőseim akik el egerésznek 3-3,5 átlag körül.

Velük menni azért nehéz, mert hiába ugyanannyi a távolság, nem mindegy, hogy 6-7 vagy 8-9 órán át vagy talpon.

2023. márc. 17. 20:21
 14/14 A kérdező kommentje:
Sárga 70-ről kérlek írjatok
2023. márc. 17. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!