Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kardió és súlyzós edzés...

Kardió és súlyzós edzés vegyítésével szeretnék fogyni, ha nő az izmom, nem lesz nehezebb megállapítani, hogy mennyit fogytam zsírból? Többi lennt?

Figyelt kérdés

Leszeretnék adni egy 18 kilót

Viszont attól félek, hogyha pl elkezd nőni az izmom is, az izmom miatt nehezebb lesz a testsúlyom és ezáltal nehezebb lesz megállapitani, hogy fogytam-e az első 1 hónapban amikor még nem látványos a fogyás és nehezebb megállapítani tükörbenézés alapján

Vagy súlyzós edzésnél azért jóval több idő kell, hogy az izmok jelentősen nehezedjenek?

23F

2023. márc. 6. 04:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez egy mítosz. Azok szokták ezzel állítani magukat, akik nincsenek deficitben (rosszul számolnak). Ha deficitben vagy, fogysz, ennyi.
2023. márc. 6. 07:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
1 hónap alatt nem fogsz annyi izmot felszedni, hogy szignifikánsan változtasson a súlyodon, amúgy szerintem a tükörbe nézős módszer mindig jobb, mint hogy azt nézegesse az ember hány kg. :)
2023. márc. 6. 08:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy súlyzós edzésnél azért jóval több idő kell, hogy az izmok jelentősen nehezedjenek?"

Igen. Ha MINDENT jól csinálsz, akkor 1 év múlva már kilókban is jelentkezik a felépített izomszövet. Na most az ember tudatlan kezdőként pont nem szokott MINDENT jól csinálni, úgyhogy amiatt te ne aggódj, hogy a felszedett izomtömeg miatt majd nem tudod megállapítani egyetlen hónap múlva, hogy mennyit fogytál zsírból. Bárcsak ez a baromság reális félelem lenne.

"Kardió és súlyzós edzés vegyítésével szeretnék fogyni"

Ez mind szép és jó, de ha nem vagy kalóriadeficitben a számok szintjén az étrended által, akkor nem fogsz fogyni, hiába a kardió, hiába a súlyzózás. Mennyi a napi kalóriabeviteled?

2023. márc. 6. 08:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Egyes! Én deficitben is vagyok. Tehát ha deficitben vagyok fogyok, hiába nőnek az izmaim, ha nagyon is nőnének ahhoz honapok edzesei kellenek h tobbet nyomjon az izom?
2023. márc. 6. 14:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Tehát ha keményen is edzek csak 1-2 évvel később érnek el a plussz izmok kiló mennyiségű sújt?

Mert így akkor nem zavarna be, és tudom..még a tükörbennezegetes a leghasznosabb de én ragaszkodom ahhoz, hogy mit mutat a mérleg

Köszi a válaszokat

2023. márc. 6. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!