Önvédelmi szempontból melyikkel járok jobban, ha beiratkozok valamilyen önvédelmi tanfolyamra, vagy elkezdek izmosodni?
22 éves férfi vagyok, valamivel magasabb, mint 190 cm.
Régebben már voltam kollégista Budapesten, azonban most megint visszaköltöztem a tanulmányaim, illetve a munkám miatt.
Előtte kifejezetten nem féltem Budapesten tömegközlekedni, vagy késő este elmenni valahova, viszont most ez teljesen megváltozott.
Nagy valószínűséggel azért, mert kiújult a szorongásos betegségem.
Bár magas vagyok, és vékony, de nem vagyok izmos, a reakcióidőm sem valami gyors, ha a helyzet úgy adná, hogy meg kelljen védenem magam egy esetleges támadástól.
Szerintetek inkább valamilyen önvédelmi forma tanulásának lenne elsődlegesen értelme, vagy annak, hogy elkezdjek edzőterembe járni és izmosodjak?
Akkor neked nem az a fő gondod, hogy állandó fenyegetésben élsz, hanem hogy nyugtalan vagy és kicsi az önbizalmad.
Ha veszel egy gázspray-t, gázpisztolyt, az gyorsan segíthet. Nem éreznéd azt, hogy ha bárki belédköt, akkor védtelen vagy. Igaz ahhoz is kell egy tettrekész jellem, hogy merd használni, de ettől függetlenül pozitív hatása lehet rád hogy a zsebedben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!