Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Heti három edzés kevésnek számít?

Heti három edzés kevésnek számít?

Figyelt kérdés
Még csak kardió edzést csinálok elliptikus tréneren 50-60 percet. Célom egyenlőre a zsírégetés. Próbáltam heti négyszer, de soknak találtam és feszültebb is voltam. Most hogy újra heti háromszor csinálom nyugodtabb vagyok. Sokan heti ötször csinálják, az számomra maga a pokol lenne. Mivel én csak háromszor csinálom az kevés?
2023. febr. 17. 10:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Tök mindegy, hogy heti három, vagy heti hat edzés. A lényeg, hogy a fejlődéshez szükséges munka el legyen végezve. Ha te ezt heti három edzésnap alatt teljesíted, akkor heti három edzésnap elég, ha viszont heti hat edzésnapra van szükséged a megfelelő munka elvégzéséhet, akkor heti hat nap kell. Van egyáltalán edzésterved? Csak mert magában az nem információ, hogy "50 perc ellipszis tréner". Meg azt ugye tudod, hogy a zsírégetés a kalóriadeficiten múlik. Mennyi a napi kalóriabeviteled?
2023. febr. 17. 10:25
 2/14 anonim ***** válasza:
18%

Ha soknak érzed, akkor még sok.

De annak semmi akadálya, hogy a közbeeső napokon egy rövid, 10-15 perces edzéssel kiegészítsd, a napi edzés jobb eredményeket hoz. Hetente 1x pedig teljesen kimaradhat (pihenőnap), vagy helyette nyújtasz, egyes izomcsoportokat mozgatsz át.

2023. febr. 17. 13:16
 3/14 anonim ***** válasza:
29%

#1 frankó hogy ezt mindenki kérdése alá kéretlenül odaböfögöd, de itt most tényleg nincs létjogosultsága.

Kérdező, a fogyás a kalóriadeficiten áll vagy bukik. Hogy ezzel a három edzéssel te hétről hétre kalóriadeficitben vagy e vagy sem, az elsősorban az étkezéseden múlik. Annyit mozogj, amennyi jól esik, amennyit bírsz. Ha majd rákapsz az ízére, úgyis többet fogsz akarni, vagy másfajta mozgásformát.

2023. febr. 17. 13:18
 4/14 anonim ***** válasza:
35%

Egyébként egy idő után lehet, hogy kevésnek is érzed majd.

Én heti 3 órányi sportot már kevésnek érzek.

2023. febr. 17. 13:48
 5/14 NTBS ***** válasza:
Attól függ, hogy sikerül-e kalóriadeficitben lenned. Ha igen, akkor jó. Ha nem akkor kevés.
2023. febr. 17. 14:23
 6/14 anonim ***** válasza:
33%

"ezt mindenki kérdése alá kéretlenül odaböfögöd, de itt most tényleg nincs létjogosultsága"

Miért ne lenne? Szerinted csak a súlyzós edzést kell tervszerűen, program szerint végezni? Szerinted más mozgásformáknál nem a heti elvégzett munkamennyiség számít? Szerinted milye információt hordoz magában az az adat, "50 perc kardió"? Ez nem adat, ez lószar, ebből semmilyen érdemi választ nem lehet adni a kérdező fejlődésére nézve. Intenzitás, intervallum, pulzusszám, vo2, meg még rengeteg faktor, ami számít, de ezekről se nektek, se a kérdezőnek nincs fogalma.

2023. febr. 17. 14:24
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

6

Ha valaki a saját kedvteléséből, podcast, videó mellett elliptikusozik, ahhoz minek tudományos háttér?

Jól esik neki a mozgás, csökken a stressz, a nyugalmi pulzus, erősödik egy valag izma, könnyebb lesz a lépcsőzés.

Ennyi. Nem több.

Mondjuk a fogyásnál keveset fog számítani a heti 1500-2000 kalória, amit így eléget. Meg is eszik ennyivel többet esetleg a többletéhség miatt.

Ha majd valamelyik sportban komolyabb célja lesz, például futásnál a 2 órán belüli félmaraton, akkor meg nem árt edzőt keresnie.

Ebben a kategóriában nagyon rühellem, hogy minden kérdés alá írnak páran, akik nagyon görcsösen veszik figyelembe a tudományt és a stílusuk se éppen kifogástalan.

2023. febr. 17. 14:30
 8/14 anonim ***** válasza:
32%
#6 ez a kommented annyira minősíthetetlen, hogy inkább nem is kommentálom. Egyszerűen már gusztustalan, amit csinálsz.
2023. febr. 17. 14:33
 9/14 anonim ***** válasza:
32%
Na közben az előttem író nagyjából le is írta a véleményemet. Ha ennyire véresen komolyan veszed azt, hogy valaki fogyni akar és emiatt mozogni kezd, akkor mit keresel a gyakorin?
2023. febr. 17. 14:34
 10/14 anonim ***** válasza:
29%

"Jól esik neki a mozgás, csökken a stressz, a nyugalmi pulzus, erősödik egy valag izma, könnyebb lesz a lépcsőzés"

Vagy nem. Vagy pont szétfrusztrálódik a fejlődés hiányától, és a céltalanságtól, ugyanis az ilyen maszatolások sehova nem vezetnek, semmilyen detektálható, nyomonkövethető fejlődéssel nem járnak, nincsenek kézzel fogható mérföldkövek. Kinek lesz kedve céltalanul hónapokig/évekig a TV előtt lötyögni az ellipszis trénere? Az ellipszis tréner egyébként egy kiváló eszköz, de célszerű minden mozgásformhához tervszeűen, programszerűen hozzáállni, különben az embernek hamar eltűnik a motivációja. Egyébként az ellipszis trénertől érdemben melyik izmod erősödik szerinted? Bárcsak ilyen egyszerű lenne az erőnövelés és az izomfejlesztés.

2023. febr. 17. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!