Napi 2 kilométer futás nagyon kevésnek számít?
én 3 hónapja kezdtem újra kocogni, 2 naponta járok.
szintén 86-87 kg körül vagyok (és ráadásul 39 éves) de már van némi tapasztalatom az évek során, hogy hogyan kell felfejlődni. ja, és kb 80kg-ra akarok visszafogyni. (ezt már 2x megcsináltam az elmúlt pár évben, de pl tavaly volt egy váll sérülésem, ami miatt nem tudtam futni, kb 6-7 hónapig, aztán jött a tél, plusz állandó túlóra, és csak most tudtam újra kezdeni)
1, eleinte nagyon jó az a 2 km, futás közben csak sétálva szabad pihenni és kb 20-30 másodpercig. az nem baj, ha lassan kocogsz!!! észre sem fogod venni és egyre gyorsabb és kitartóbb leszel.
2, érdemes a távot hetente nyújtani. pl 2-3 oszloppal többet kocogsz. minél nagyobb a táv, annál hamarabb leszel kitartóbb, de ne akarj minél hamarabb túl lenni rajta!!!
egyébként az elején mindenki már 100-200 m után úgy érzi, hogy nem fogja bírni, ez egy holtpont, ne állj meg kocogj tovább és kis idővel túllépsz ezen.
Fontos! edzés előtt és után is mozgasd át az ízületeidet - nyújts, de ne erőszakosan és végezz körző gyakorlatokat - törzs, nyak, csukló, váll stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!