Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szabad ennyire intenzíven edzeni?

Szabad ennyire intenzíven edzeni?

Figyelt kérdés

Tapasztaltabb személyeket kérdeznék. 34/f 84 kg voltam 2 hete most 79 kg vagyok úgy hogy sokkal jobban és többet iszok mint azelott ( ez is a hibáim között volt) Lágyék sérvem volt az elmult 6 évben és kb 8 hónapja megműtöttek és helyrehozták. Most semmi kifogásom nincs hogy az igénytelen életstilusomon változtassak ami az étkezésekben / testmozgásban minden napos volt. Amit tudni kell hogy az elmult 6 évben csak ettem ettem de a legszemetebb dolgokat (csoki , chips , gyros, hamburger mikrós kaja gumicukor stb stb)

elkezdtem 2 hete egy drasztikus életstilus váltást mindent kizártam az életemből ami volt és káros, csak zöldséget ettem és lement 5 kg, olyan szinten jól érzem magam hogy a napi 2 óra edzés (kb40 perc kardió +1.5óra oyo nova + gumis edzés) kb új ember lettem és még csak most kezdtem el.

Ez a napi 2 óra most már kevés így emelni szeretném. Mennyire terheli meg a szervezetet ha egy ilyen "szar" mint én egyszerre beleugrik a legintenzívebb edzésbe? 84 kg voltam és minimum 10 kg felesleges zsír van rajtam amit el szeretnék tüntetni ez a felesleges zsír kb az a mennyiség aminél a testzsír% még a zöld mezőben van szóval ez a tényleg felesleg és utána vissza szeretnék jönni ugyan úgy kb 83-86ra ami meg már izom csak ugye elöször a zsírt kell elégetni.

Maradjak a napi kb 1.5 óra edzésnél és tartson tovább, mert ez a szervezetnek nem annyira megterhelő, vagy ha úgy érzem csinálhatom a napi 3-4 órát is?

34/f 182/79(most)

2023. jan. 21. 18:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%
Továbbra sem értem, hogy miért a Testépítés kategóriába írtad ki a tornázgatós, kamu gumiszalagos kérdésedet. Olvass vissza a kategóriában néhány kérdést, és látni fogod, hogy ez a sportág kicsit mást jelent, mint napi 4 órákat ugrálgatni.
2023. jan. 21. 22:48
 12/14 A kérdező kommentje:
Ebben az egyben igazad van, eltévesztettem a kategóriát.
2023. jan. 21. 22:55
 13/14 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem nem lehet túl intenzív ez az edzés.
2023. jan. 22. 07:20
 14/14 anonim válasza:
Gratulálok a sikeres életmódváltáshoz és az elért eredményekhez! Az, hogy mennyi edzést bír el a szervezeted, függ több tényezőtől, például az edzés intenzitásától, a regenerációs időtől, az edzésmódszertől, az általános egészségi állapotodtól, stb. Azt javasolnám, hogy haladj fokozatosan, és figyeld a tested jelzéseit. A túlzott edzés és a hirtelen nagy terhelés sérüléseket okozhat, így fontos, hogy ne akarj túl sokat egyszerre. Az egészséges fogyás üteme 0,5-1 kg/hét, így érdemes fokozatosan dolgozni a zsírvesztésen, és közben az izomépítést sem elhanyagolni. Ha bármilyen kellemetlen tünetet észlelsz az edzés során, vagy úgy érzed, hogy túlterhelted a testedet, akkor fontos pihentetni és adni neki időt a regenerációra. Ajánlott lehet a személyi edző segítségével megtervezni az edzéstervet, ami az egyéni igényekre, lehetőségekre és korlátokra szabott.
2023. márc. 9. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!