Szabad ennyire intenzíven edzeni?
Tapasztaltabb személyeket kérdeznék. 34/f 84 kg voltam 2 hete most 79 kg vagyok úgy hogy sokkal jobban és többet iszok mint azelott ( ez is a hibáim között volt) Lágyék sérvem volt az elmult 6 évben és kb 8 hónapja megműtöttek és helyrehozták. Most semmi kifogásom nincs hogy az igénytelen életstilusomon változtassak ami az étkezésekben / testmozgásban minden napos volt. Amit tudni kell hogy az elmult 6 évben csak ettem ettem de a legszemetebb dolgokat (csoki , chips , gyros, hamburger mikrós kaja gumicukor stb stb)
elkezdtem 2 hete egy drasztikus életstilus váltást mindent kizártam az életemből ami volt és káros, csak zöldséget ettem és lement 5 kg, olyan szinten jól érzem magam hogy a napi 2 óra edzés (kb40 perc kardió +1.5óra oyo nova + gumis edzés) kb új ember lettem és még csak most kezdtem el.
Ez a napi 2 óra most már kevés így emelni szeretném. Mennyire terheli meg a szervezetet ha egy ilyen "szar" mint én egyszerre beleugrik a legintenzívebb edzésbe? 84 kg voltam és minimum 10 kg felesleges zsír van rajtam amit el szeretnék tüntetni ez a felesleges zsír kb az a mennyiség aminél a testzsír% még a zöld mezőben van szóval ez a tényleg felesleg és utána vissza szeretnék jönni ugyan úgy kb 83-86ra ami meg már izom csak ugye elöször a zsírt kell elégetni.
Maradjak a napi kb 1.5 óra edzésnél és tartson tovább, mert ez a szervezetnek nem annyira megterhelő, vagy ha úgy érzem csinálhatom a napi 3-4 órát is?
34/f 182/79(most)
A 90 percbe már a bemelegítés is belefér, de ez is nagyon sok mindentől függ. Ha kőkemény súlyokat mozgatsz, és szétbombáznád magad, akkor az idegrendszernek már 70-80 perc is extrém, és előfordulhat a túledzés.
Ha nincsenek túledzéses tüneteid, márpedig a leírtakból a közelében sem jársz, akkor nincs probléma.
Szerintem az edzésed nem elég intenzív, ezért olyan hosszú. Én inkább megpróbálnak komolyabb mozgásokat, súlyokkal, így 1 óra alatt lefáradnál, 1.5óra után már nem igen kívánnád még a mozgást.
"elkezdtem 2 hete egy drasztikus életstilus váltást mindent kizártam az életemből ami volt és káros, csak zöldséget ettem és lement 5 kg"
Minden drasztikus, eszetlen váltás kontraproduktív, két hét alatt pedig érdemi fogyásról nem tudunk beszélni, hiába mutat 5 kilóval kevesebbet a mérleg. A fogyás egy hosszútávú szisztémás folyamat. Két hét alatt veszítettél egy kis vizet, meg egy kis elektrolitot, ez az 5 kiló.
"40 perc kardió +1.5óra oyo nova + gumis edzés"
Ez nem Testépítés kategória. Miért ide írtad ki ezt a kérdést?
"napi 2 óra most már kevés így emelni szeretném"
Hova emelnéd? Milyen munkád van neked 34 évesen, hogy ráérsz napi 3-4 órákat gumiszalagozni? Család, barátok, egyéb elfoglaltságok, egyéb kötelességek, egyéb hobbik? Azt ugye tudod, hogy az edzés hatékonyságát nem időben mérik. Ha te hosszútávon képes vagy napi 3-4 órát edzeni, akkor az nem edzés, hanem valami bohóckodás, aminek a jó közérzeteden kívül semmi hatása nincs. Szerinted meddig fogod ilyen motiváltan csinálni ezt a céltalan maszatolást? Nem lenne okosabb egy igazi sportágat, egy igazi sporttevékenységet választani, amiben kézzelfogható célok mentén tudsz hétről hétre, hónapra fejlődni? Vagy nem lenne okosabb egy progresszív edzésprogram mentén dolgozni igazi súlyokkal?
Amúgy van egy olyan érzésem, hogy a kalóriaszámolással nem igazán vagy tisztában.
1# Köszönöm!
2# A támadó stilusod egy picit erős nekem főleg úgy hogy olyan témába is belemész amihez aztán neked semmi közöd nincs. De a kérdésedre a válaszom Angliában dolgozok egy nagyon gazdag családnál vagyok szakápoló akik olyan szinten hülyére megfizetnek hogy csak pislognál és így a napi 4 óra edzés probléma nélkül belefér mert eléggé nagy az esélye a stilusodból itélve hogy kb kilóra megvennélek. A többi részében amit irtál abban iagazd lehet bár az a tény hogy 2 hét alatt 5kg-t fogytam és nem ez nem víz az azt jelenti hogy hogy nem teljesen bohockodás de tény hogy egy profi kinevetne de ugye valahol el kell kezdeni és nekem mivel a közelben 1 ház sincs nemhogy konditerem ( mivel ez egy privát birtok) így limitáltabbak a lehetősségeim. Ezért van az hogy rendeltem magamnak amazonról egy futógépet és addig azokkal "bohóckodok" amim van.
Minden nap kb 1.5 órán keresztül 20kg Resistance mellet csinálom a képen látható gyakorlatokat + gumiszalagokkal is. (baromira leizaszt)
"stilusodból itélve hogy kb kilóra megvennélek"
Középvezető vagyok egy biztosító tarsaságnál, nem pedig külföldön vakarok ki beteg öregeket a szarjukból "sok" pénzért, de köszönöm.
"napi 4 óra edzés probléma nélkül belefér"
Ami minden nap 4 órában kivitelezhető, az egészen biztosan nem minősül érdemi edzésmunkának.
Az a belinkelt gagyi tornázgatás a Nők Lapjáról van?
Azért kedves kérdező neked is szép stílusod van és a kettes jókat írt amikor az edzésről írt. De mondjuk ahhoz tényleg semmi köze nincs hogy te hogyan tudod megoldani és mennyi szabadidőd van. Ahhoz meg főleg nincs hogy családot , barátokat Kötelességeket???:D időbeosztást belekeverjen :D Szóval mind 2 en hülyék vagytok.
Annyit tudok ajánlani és ezzel biztos nem lősz mellé hogy ameddig kalória deficitbe akarsz lenni addig a kardió edzést helyzed előtérbe a súlyzós edzéseket meg háttérbe, rengeteg videó van neten ahol totál kezdőknek segítenek és elmondják a határokat is mennyit lehet és mennyit/mit érdemes kezdőként főleg ennyi év kihagyás után csinálni.
Szerezz akkor inkább egy súlyzószettet, gondolom az is van Amazonon. Azzal nem kell két órát bohóckodni, egy alatt is tudsz normális edzést csinálni.
A futópad jó, a többi inkább ilyen csajoknak való tinglitangli. Mondom ezt nőként.
Erre gondoltam, ez azért eléggé sokmindent helyetesít és mobil így könnyedén tudom vinni is. még 90kg fekvenyomás is megy a rúdnak köszönhetően. Ezzel kb mindent meg tudopk csinálni + jóval több dolgot mint kézivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!