Napi 15 perc egy edző teremben mire elég?
Köszönöm az egyetlen embernek, aki a kérdésemre válaszolt okoskodás helyett.
1. Nem fizetek érte, így nem kidobott pénz. Mint írtam lehetőségem van rá!
2. Mint írtam nem fogyni akarok ettől!
3. Máshogy érkezem.
Meg válaszolom, akkor magamnak a saját kérdésem. Naponta 15 percet fogok használni minden gépet fel váltva! Ez bárki bármit mond sokkal több, mint a semmi!
Akarok a hátamnak egy tartást. A lábaim is jó lenne el bírnának. Véleményem szerint az izom alapjában, ha épül már önmagában több energiát fogyaszt el.
Köszönöm a 8-asnak a választ!
"15 percet fogok használni minden gépet fel váltva"
Teljesen értelmetlen, de még talán kontraproduktív is.
"Ez bárki bármit mond sokkal több, mint a semmi"
Érdemi különbség nincs a semmi és a te terved között.
"Akarok a hátamnak egy tartást"
Ehhez leginkább a gyógytorna és a helyes testtartás járulna hozzá, továbbá a hátizmok erejének és tömegének fejlesztése. Ez 15 perces hülyüléssel megvalósíthatatlan.
Így ebben a formában semmire nem elég. Leginkább egy marketing fogásnak tűnik, hogy felismerd te is és vegyél normális bérletet.
Minimális haszna úgy lehet, ha bemelegítést, nyújtást termen kívül végzed és oda már átöltözve, edzésre készen érkezel. Kiválasztasz 1-2 gyakorlatot, amit váltogatsz (és nem tudod otthon elvégezni) és csak azt csinálod az adott edzésen a teremben az adott napon. Gépeket kerülném, teljesen felesleges 15 percet eltökölni meg izolálgatni.
Például:
Edzés 1:
Bemelegítés - termen kívül
Guggolás: terem
Sajáttestsúlyos gyakorlatok - termen kívül
Nyújtás - termen kívül
Edzés 2:
Felhúzás: terem
Nyújtás - termen kívül
Edzés 3:
Kitörés: terem
Nyújtás - termen kívül
stb.
Én csak azt nem értem, hogy mi ez a napi 15 perc konditermi lehetőség? Nálam elfoglaltabb ember (szar munkahely, feleség, gyerekek, szülők ápolása, háztartási feladatok, ügyintézés, stb.) nem sok van az orszában, mégis van heti háromszor egy órácskám edzeni. Neked ez a napi 15 perc hogy jön ki? Nincs legalább napi 30-35 perced? Egyből más lenne a helyzet. Jobban járnál, ha azt a mindennapi 15 percet "összezsúfolnád" mondjuk két napra, és akkor lenne heti kétszer 40 perced érdemi sporttevékenységet végezni.
Arra a 15 percre tényleg kár konditerembe menni, és megrángatni a csillogó gépeket, amiknek semmi eredményét és hasznát nem fogod tapasztalni. Azt a 15 percet inkább szánd otthon magadra, és csinálj végig egy gyógytorna-gyakorlatsort, vagy jógázz, vagy ugrókötelezz egyet. Még ennek is több haszna lenne.
15 perc alatt akarsz 40 gépet használni??? Csak úgy mondom hogy 15 perc semmire nem elég..
attol nem fogsz izmosodni hogy napi 1 darab 10 es sorozatot megcsinálsz rohanva minden izomcsoportra...
"15 perc alatt nyomtam egy 8x8as sorozatot"
Pont annyit is érhetett.
"be melegítés 20 perc gyaloglás a helyszínre"
Ez nem bemelegítés. Reméljük, hogy az izületeid és a szalagjaid nem fogják ezt éreztetni is veled. Bár az is igaz, hogy 15 perc bohóckodásra nem is biztos, hogy megéri különösebben bemelegíteni.
"rátok hallgatok inkább és abban a 16 percben, amit erre szánok meg eszek két hamburgert"
Ilyet senki nem mondott. Több korrekt is választ kaptál, de neked látszólag te tényleg nem érsz többet két hamburgernél.
Engedjétek már el, de komolyan.
Nem veszitek észre, hogy nem komoly kérdés?
Értem a segítő szándékot, tök dicséretes, de a válaszaiból nem esik le nektek, hogy trollkodik a csávó?
"nem esik le nektek, hogy trollkodik a csávó?"
Bárcsak igazad lenne. Attól tartok, hogy a kérdező nem trollkodik, hanem sajnos neki komolyan ennyi.
"20 perc gyaloglás a helyszínre"
Tehát 20 percet gyalogolsz a konditerembe, 15 percet töltesz ott, és 20 percet gyalogolsz haza. Ez napi 50 perc. Ha te napi 50 percet ezen ökörség helyett arra fordítanál, hogy otthon gyógytornázz, vagy kövess egy saját testsúlyos (calisthenics, street workout) edzésprogramot, akkor mind erőben, mind izomzatban, mind tartásban rengeteget tudnál fejlődni. Ehelyett te kidobod a kukába ezt a napi 50 percet. Kíváncsi vagyok, hogy mikor fogod belátni azt, hogy ennek semmi értelme, mert hogy hosszútávon nem fogod csinálni ezt a céltalan szarságot, az egészen biztos. Majd gondolj ránk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!