Napi 15 perc egy edző teremben mire elég?
Fogyás szempontjából ez nem fog számítani.
Ellenben erősödni lehet - nem feltétlen gépeken.
Én például nemrég kezdtem gyógytornászhoz járni és bizony napi 10-20 percnyi házi van. Ez pedig segít, ténylegesen erősödnek az adott izmok, javul a testtartás, csökken a rossz testtartás miatti fájdalom.
Korábban is sokszor tornázgattam otthon 10-15 perceket, ebédszünet elején, meeting alatt (pszt), olyan munkafolyamat alatt, amikor várakozás van - és érezhetően segítettek ezek.
Itt ebben a kategóriában sok olyan ember van, aki a kinézet miatt edz, hát kinézetre tényleg nem számít ennyi valószínűleg.
((Nőként is annyi a célom a kinézettel, hogy normálisan nézzek ki és a jelölt férfitól is annyit várok el, hogy normálisan nézzen ki.))
De más szempontból igenis számít napi pár perc is.
A normális kinézet része pl, hogy ne legyen görbe hátú, na ahhoz számít.
Fogyás....
Kalóriadeficit kell, de a gyakorlatban inkább a táplálkozáson múlik ez. Ha heti 6 órát futsz, akkor már talán azt is észreveszed a gyakorlatban.
Ha számolod a kalóriákat, látszik is ez.
Én jártam egy időben mindenhova bringával, heti 6 óra minimum volt és emellett volt valami 24-25-ös BMI-m, mert ennyi mozgás még nem ellensúlyozta a rossz táplálkozásomat.
De jelenleg is 30% a testzsírom, pedig sokat futok, de nem ellensúlyozza a még most se teljesen jó táplálkozásomat.
Szóval amit javaslok: napi 15 perc erősítés tökéletes (nem feltétlen gépeken), kezdj el fokozatosan kardiózni és a táplálkozásodra figyelj NAGYON, attól tudsz fogyni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!