Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Napi 15 perc egy edző teremben...

Napi 15 perc egy edző teremben mire elég?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Túlsúlyos vagyok. A mai naptól lehetőségem van egy edző teremben 15 percet edzeni hétfőtől péntekig. Ez 5 alkalom. Gyakorlatilag van minden fajta gép. Nevüket nem tudom. Van bármi értelme? Tudnátok ajánlani valamit, hogy ne csak úgy össze vissza csináljam? Az étkezesen már néhány napja változtattam. 5 ször eszek lassú felszívódásút és 5 liter vizet iszok. Köszönöm a segítséget.

2023. jan. 3. 12:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%
15 perc 😂 Ki az az idióta, aki ezt kitalálta?
2023. jan. 3. 12:31
 2/21 anonim ***** válasza:
Sokfajta gép áll rendelkezésre?
2023. jan. 3. 12:39
 3/21 anonim ***** válasza:
A 15 perc nagyon kevés. Kis túlzással csak egy gépet tudsz használni ennyi idő alatt. Akkor legalább annyit tegyél meg, hogy oda-vissza gyalog mész.
2023. jan. 3. 12:51
 4/21 anonim ***** válasza:
91%
Öltözésre, ha gyors vagy.
2023. jan. 3. 12:53
 5/21 anonim ***** válasza:
Semmire...minimum 1 órát kéne lent lenni a teremben
2023. jan. 3. 12:53
 6/21 anonim ***** válasza:
74%
15 perc kb. a bemelegítésre elég, sajnálom. Ez csak arra lesz jó, hogy elvegye a kedved az egésztől.
2023. jan. 3. 12:56
 7/21 anonim ***** válasza:
89%
Bemelegítésre.
2023. jan. 3. 13:13
 8/21 anonim ***** válasza:
48%

Fogyás szempontjából ez nem fog számítani.

Ellenben erősödni lehet - nem feltétlen gépeken.

Én például nemrég kezdtem gyógytornászhoz járni és bizony napi 10-20 percnyi házi van. Ez pedig segít, ténylegesen erősödnek az adott izmok, javul a testtartás, csökken a rossz testtartás miatti fájdalom.

Korábban is sokszor tornázgattam otthon 10-15 perceket, ebédszünet elején, meeting alatt (pszt), olyan munkafolyamat alatt, amikor várakozás van - és érezhetően segítettek ezek.

Itt ebben a kategóriában sok olyan ember van, aki a kinézet miatt edz, hát kinézetre tényleg nem számít ennyi valószínűleg.

((Nőként is annyi a célom a kinézettel, hogy normálisan nézzek ki és a jelölt férfitól is annyit várok el, hogy normálisan nézzen ki.))

De más szempontból igenis számít napi pár perc is.

A normális kinézet része pl, hogy ne legyen görbe hátú, na ahhoz számít.

Fogyás....

Kalóriadeficit kell, de a gyakorlatban inkább a táplálkozáson múlik ez. Ha heti 6 órát futsz, akkor már talán azt is észreveszed a gyakorlatban.

Ha számolod a kalóriákat, látszik is ez.

Én jártam egy időben mindenhova bringával, heti 6 óra minimum volt és emellett volt valami 24-25-ös BMI-m, mert ennyi mozgás még nem ellensúlyozta a rossz táplálkozásomat.

De jelenleg is 30% a testzsírom, pedig sokat futok, de nem ellensúlyozza a még most se teljesen jó táplálkozásomat.

Szóval amit javaslok: napi 15 perc erősítés tökéletes (nem feltétlen gépeken), kezdj el fokozatosan kardiózni és a táplálkozásodra figyelj NAGYON, attól tudsz fogyni!!!

2023. jan. 3. 13:41
 9/21 anonim ***** válasza:
61%
15 perc még egy korrekt bemelegítésre sem elég. Napi 15 perc mozgás a nullával egyenlő. Többet ér, ha abban a 15 percben takarítasz, vagy kimész az utcára sétálni. Ha újévi fogadalom, és konditerem, akkor progresszív súlyzós edzés egy jó programozás mentén, továbbá egy célnak megfelelő (kalória-számolás, makrotápanyag-számolás) és kiegyensúlyozott étrend. Ezzel a "napi 5 lassú felszívódású szénhidrát és napi 5 liter víz" típusú Nők Lapjás baromsággal nem lehet mit kezdeni.
2023. jan. 3. 13:47
 10/21 anonim ***** válasza:
Kidobott pénz 15 percre lejárni a terembe...
2023. jan. 3. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!