Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy lehetséges hogy nem hízok?

Hogy lehetséges hogy nem hízok?

Figyelt kérdés
Reggelente rántottát eszek kenyérrel, van mikor 1 egész tábla csokit. Utána még majszolok valamilyen fornettit. Sok colat iszok megeszek 2 db snickerst. Mellette napo 3xcsirket eszek rizzsel. Utána pizzát eszek, gyümölcsös joghurtokat. Esténként szalma krumplit sütök ki. Napi szinten hasonlókat szoktam enni. Rengeteg kalóriát viszek be. Viszont heti 1x 2 órás foci edzésem van és szoktam heti 3 szor teljes testedzést csinálni. Viszont akkor sem értem hogy ennyi mozgás mellett is híznom kéne.
2023. jan. 3. 01:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
25%

Akkor bazzd meg azét írd le akiről szó van te agysebész.

Ha nem tudod miket eszik honnan tudod hogy 1600 az össz bevitel?

Ti kajakra ilyen gecci értetlenek vagytok?

2023. jan. 3. 19:12
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

A vicc az, hogy Én és a #19-es két különböző ember. Szóval nem mondhatod azt, hogy csak 1 ember állítja, hogy hülyeségeket beszélsz.

"Akkor mitől hízik el egy 40 éves nő, ha épphogy jóllakik napi 2 étkezéssel, 1600 kalóriával?"

Úgy, hogy az nem 1600 kalória. Épphogy jóllaksz? Ez nem mértékegység.

Meglepődnél azon, hogy mennyi ember számolja félre a kalóriáit és fogja az anyagcseréjére a hízást. (egyébként olyan, hogy anyagcsere nem létezik, mármint a szó önmagában hülyeség, de nem akarok megint tudományoskodni, mert úgy sem fogod fel, amit mondani szeretnék ezzel)

Aki panaszkodik, hogy idősebb korában nő a súlya, az írja le a pontos kalóriát, hogy mit eszik, stb. Ja, hogy nem tudja? Mert valójában nem is tudja, hogy mennyit eszik, csak azt tudja, hogy "én 2x eszek nap, mégis hízom mindentől". Tudom milyen ez, mert a családban is ugyanez megy. Mindenki 2x eszik, mégis nő a súlyuk. Amikor meg szembesítem őket a kalóriával, meglepődnek. :D

"De 21 évesen többet ehettem büntetlenül, mint most, 30 évesen."

Szerinted 9 év mennyire folyásolta be az "anyagcserédet"? Ha ilyen gondolatmenettel haladunk tovább, akkor 70 éves korodra 300 kalóriától is hízni fogsz?

Most is ehetnél bármit büntetlenül ugyanúgy, ha ugyanaz lenne a napi aktivitásod. Bármennyire is nehéz elhinni, de tanulmányok alapján, ahol több millió embert teszteltek le, az a megállapítás, hogy 60 éves korig az "anyagcsere" annyira minimálisan változik, hogy nincs jelentősége.

"Olyan dolgokról, mint alapbetegség, koleszterinszint stb nem is beszélve."

Igen-igen, ezt is ismerem. Addig, amíg nincs papírod arról, hogy beteg vagy, addig nem vagy az. Az emberek 95%-a, aki nem tud lefogyni/hízik, az mindig betegségre fogja, pedig el sem ment kivizsgáltatni magát. :D De az remélem leesett, hogy én teljesen egészséges emberekről beszélek. Aki tényleg beteg, annak nyilván más is állHAT a háttérben.

Viszont az a tény, hogy a hízást a kalória határozza meg, az tagadhatatlan.

2023. jan. 3. 19:17
 23/29 anonim ***** válasza:
48%

Nem, nem 2001 kiskegyed, hanem 10 év kondizás. Nyilván sejted, hogy van némi fogalmam az emberi testről, hízásról, fogyásról, anyagcseréről, EGYÉNI adottságokról. A baráti köröm fele személyi edzőkből és sportolókból áll. Ha a te hülyeségeidet hallanák, leugranának az első hídról🤣

2023. jan. 3. 19:28
 24/29 anonim ***** válasza:

#22 ezt gondolom brit tudósok állapították meg. Nagyon hiteles.

Igazából a lóf*szt nem érdekli, hogy a brit tudósok mit állapítanak meg, mikor az ember az ellenkezőjét látja maga körül az esetek 90%-ában. Azt mivel magyarázod, hogy a legtöbb tini-20 éves piszkafa alkat, akkor is, ha nem sportol és megeszik naponta egy fél lovat, míg egy 40-es kétszer szült nőn akkor is van 20 kg felesleg, ha salátákon él? Na, erre mi a válaszod? Biztos 6000 kalória salátát eszik meg egy nap, igaz? Fogalmad sincs az emberi test komplexitásáról, a hormonokról és egyéb faktorokról.

2023. jan. 3. 19:35
 25/29 anonim ***** válasza:
49%

Mondjuk én sokszor keveset eszem, így más az a mennyiség, amennyit egyszerre el bírok fogyasztani, így lehet, hogy rosszul látom, de a többség kétszer eszik egy nap. Napi kétszeri étkezés eleve nem lehet olyan sok kalória.

Illetve sokszor látja is az ember, mennyit eszik a másik.

De akkor én kérdezem. SZERINTED mitől hízik el egy 40-50-es nő, mikor nem is eszik annyit, amennyi jólesne neki és kétszer annyit mozog, mint 18 éves korában???????

"Szerinted 9 év mennyire folyásolta be az "anyagcserédet"? Ha ilyen gondolatmenettel haladunk tovább, akkor 70 éves korodra 300 kalóriától is hízni fogsz?"

Mivel ez alatt a 9 év alatt került túl a szervezetem a csúcsán és már a lejtőn van, igen, nagyon erősen befolyásolta a súlytartást is...

70 évesen a hamvaim nem fognak hízni. :D

"Most is ehetnél bármit büntetlenül ugyanúgy, ha ugyanaz lenne a napi aktivitásod."

WTF?

19 évesen a megállóig gyalogoltam el, ez volt a napi aktivitásom, próbáltam rendszeresen sportolni, de nem tudtam rendesen rávenni magam. 20 km bicajozástól meghaltam.

Most meg havonta futok annyit, mint akkor egy év alatt és félmaratonon is indultam már.

Hatszor annyit mozgok.

De te jobban tudod látatlanban, a borzalmas stílusoddal együtt.

"Bármennyire is nehéz elhinni, de tanulmányok alapján, ahol több millió embert teszteltek le, az a megállapítás, hogy 60 éves korig az "anyagcsere" annyira minimálisan változik, hogy nincs jelentősége."

Linkelni tudod?

Szakmai angolt csak egészségügyis ért, de legalább látni szeretném, hogy létezik az a tanulmány....

"Igen-igen, ezt is ismerem. Addig, amíg nincs papírod arról, hogy beteg vagy, addig nem vagy az. Az emberek 95%-a, aki nem tud lefogyni/hízik, az mindig betegségre fogja, pedig el sem ment kivizsgáltatni magát. :D De az remélem leesett, hogy én teljesen egészséges emberekről beszélek. Aki tényleg beteg, annak nyilván más is állHAT a háttérben."

Nem a hízásra értettem az alapbetegséget, hanem az alapbetegség karbantarthatóságára.

19 évesen 5,1 volt az összkoleszterinem minden erre irányuló diéta NÉLKÜL, mint már említettem, töredéke mennyiségű mozgással.

Most kőkemény diétával és elég sok sporttal 5,8 jobb napokon.

De ez egy példa.

És nem rólam van szó, maximum példának hozom magamat. Érted?! PÉLDA!

Egyszerűen öregszik MINDENKI szervezete, ami MINDENRE kihat.

2023. jan. 3. 19:37
 26/29 anonim ***** válasza:

Azt kellene mindenkinek felfogni, hogy...

Az "eleget" az nem mennyiség. A "sokat" nem mennyiség. A "keveset" sem mennyiség. Régen többet, most többet, fiatalon kevesebbet stb. sem mennyiség. Az sem mértékegység, hogy éppen jól laksz, vagy hogy tele vagy.

Amíg nem tudod megközelítőleg pontosan, tételesen felsorolni, hogy mit esezel és ISZOL !! egy nap valós kcal mennyiséggel ellátva, addig teljesen felesleges találgatni, hogy te vajon kcal deficitben vagy e. Mondjuk ha nem fogysz, akkor nem vagy abban :D

Aki fogyni akar az mindig alá becsüli a kcalt bevitelét, aki pedig hízni akar az túlbecsüli azt amit bevisz.

A sok, kevés, pizza, csoki, éppen elég továbbra sem számszerűsített kcal mennyiség.

Remélem most már sikerült mindenkinek felfogni.

Vezesd 1 hónapig minden egyes elfogyasztott kajád, italod KCAL tartalmát. Meg fogsz lepődni hogy valójában mennyi.

Amúgy érdekes az is, hogy ha nincs konkréd étrended akkor te hogy a pék f*szába eszel minden egyes nap pont ugyanannyi kcalt?

Na mindegy, lehetne ezt reggelig ragozni.

2023. jan. 3. 19:51
 27/29 anonim ***** válasza:

26

Mi a retkes nemlétező f...-omért vezetném, hogy mennyi kalóriát eszem, ha nem akarok fogyni? :D :D :D

Nem érted azt a szót, hogy "PÉLDA" és nem fogtad fel, hogy nem magamról beszéltem?

Gyújtsak világosságot? Mert látom, sötétség van. És rossz, kioktató stílus, az végtelen mennyiségben.

Amúgy SZERINTED miért nem látsz vékony nőt kb. 40 felett egyet sem?

PS.

Várom a tanulmányt....

2023. jan. 3. 19:56
 28/29 anonim ***** válasza:

És egyébként én tételesen írtam, mennyit sportoltam 19 éves koromban és máig írom. Ez alapján most többszöröse.

Nem tudom, miért feltételezed, hogy később kevesebbet mozog az ember.

Aki soha nem sportol, az is simán többet mozog kisgyerek mellett (amikor már túlsúlyos), mint tiniként vagy mikor pályakezdő pl.

2023. jan. 3. 20:03
 29/29 anonim ***** válasza:

27/28 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj de hol írtam, hogy neked írok? Debil vagy?

2023. jan. 4. 06:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!