Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kell párbab illetve...

Hogyan kell párbab illetve baráttal táncolni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Fiú vagyok 19 éves. Régóta járok már discoba és nightclubbokba viszont sosem tudtam pontosan hogy kellene táncolnom párban és hogy kell viselkedni barátokkal táncban. Erre van esetleg egy weboldal vagy valakinek van valami tanácsa? Illetve hogyan kérjek fel valakit táncolni? Köszi!

2022. nov. 1. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem kell ehhez weboldalakat böngészni, ez nem atomfizika. Elmész egy haverral (vagy egyedül) és random oda mész egy csajhozbtáncolni. Nekem legalábbis ez bejött. Ráadásul még elkezdett nekem kavarni is. :D Bár ez függhet attól is mennyi pia van a csajban xD De ne izguld túl, oda azért mennek az emberek, hogy jól érezzék magukat. Csak random oda állsz egy csaj elé szambázni aztán ha nem negy el onnan akkor meg is van a táncpartnered. Utána már fel is kérheted. Ezt csak saját tapasztalataim alapján írom.
2022. nov. 2. 22:35
 2/3 anonim válasza:

Én odamegyek ahhoz aki a tánctér szélén áll, vagy egydül ücsörög a széken, és a szemébe nézve köszönök, és megkérdezem szabad-e egy táncra, mikozben a kezem nyújtom felé.. Majd kézefogva a tánctérre vezetem, és táncolunk...

Pl. így.... igaz ez hagyományos társastánc amit példának hoztam fel.

De van ennek szöges ellntéte, amit a Siófoki Renagade pubban láttam. Ott olyan tömeg van, mint egy heringes konzervdobozban. Komolyan. Azt hiszem oda csak azok mennek akik élvezik hogy test a testtel érintkezik, mert nincs több hely. Ha a kezdben lévő telefont elengednéd nem tudna leesni, mert valakinek a hasán, hátán, csípőjén fennakadna :D :D

Na ott láttam a nálam jóval fiatalabbak hogy csinálják. Pasi odafurakszik a csaj mögé. Csaj nem utasítja el, mert ott erre nincs mód, úgy is lenne más... És tulajdonképpen fel van kérve szó nélkül. Kb teljes testfelülettel... :D Ha van szimpátia a csaj még oda is tolja a farát láthatóan... :D :D Gondolom utána már egyensbe van téve a ki hol alszik téma :D :D

---------------------

Na de sztorit félretéve, ez szerintem 20 éve is a sima diszkókban úgy ment:

Odamész a csajjal szembe táncolni kb karnyújtásnyira. Diszkóban nemigen van hogy "szabad-e egy táncra?". Ha csajnak nem vagy szimpi elfordul, vagy otthagy. Akkor nem érdemes erőltetni. Van másik...

Ha nem megy el, néha ránézel (rámosolyogsz!!!), szemkontakt, de nem eszelősen. Diszkóban mivel nincs testkontakt, és hagyományos "vezetés"... ezt a közös táncstílús "összehangolása" jelenti. Itt ez a "vezetés", az egymásra hangolódás. Néha te veszed fel a csaj stílusát, néha Ő a tiéd... Nem kell karót nyelni, lehet bohóckodni, főleg hogy a diszkó az egy szabdstílusú tánc. A tánc amúgy is a játékosságról szól. Ha csaj is követi, akkor szuper. :D Az meg hogy mások mit gondlnak róla? Egy férfi lecarja... a tánpartenere a lényeg.

Amúgy meg ha már van szimpátia és nem először táncoltok (vagy ismerős) akkor még az érintés is belefér, pl megforgatod, kézen ide-oda vezeted, átbújtatod a saját karod alatt... lehetsz kreatív, és mókás. Csajok amúgy is szeretik a nem gátlásos férfiakat... Mondjuk ide már kis gyakorlat nem árt, hogy tök lazán és termászetesen csináld.

De nem kell a másiknak bemutatni hogy hű ki a diszkók ásza, a parketta gumilábú ördöge és break király... A fejenforgást nem kell elődani (kivéve ha csaj is tudja) ... Ha profi táncos vagy, akkor is illik a másikhoz alkalmazkodni. (Ez amúgy a hagyományos társastáncokra is igaz.) Mert el kell dönteni, hogy ez egy verseny és megmutatod mit tudsz, ledominálva a másikat. Vagy amiről a tánc eleve szól, hogy játékosan, jól érzitek magatokat.

Csoportos táncnál is, ahol kisebb nagyob körben rázzátok, kb ugyanez. Ott is lehet hogy egy vagy több emberre koncentrálsz... és valami kialakul a csoportban.

A tánc... komunikáció, csak mozgással..

45/F

2022. nov. 6. 12:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Mind a kettő üzenetet köszönöm, jót kacagtam a heringesen és sokat segített ez a kettő üzenet! Tisztelet nektek!
2022. nov. 6. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!