Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan "baráttal", aki folyton sértő dolgokkal viccelődik és kínos helyzetekbe hoz?

Figyelt kérdés
Van egy baráti társaságom, ahol az egyik barátom mindig számunkra személyes dolgokkal viccelődik és nevet ki, ami nagyon kényelmetlen és kellemetlen érzés. Alapvetően ő nem egy rossz ember, csak sajnos ilyen a természete, sokszor megpróbáltunk elbeszélgetni vele ezekről a dolgokról, de szerintem nem igazán hajlandó befogadni, és nem érti mi ezzel a probléma. Vagy azt csinálja, hogy bocsánatot kér, de egy kis idő múlva megint kezdi. Nem tudom mit tudnék kezdeni vele, mert nem szeretném elveszíteni mint barát,de azt sem hagyom, hogy olyan dolgokkal viccelődjön amik számomra személyes dolgok.Elkerülni elég nehéz lenne, mivel egy iskolába, és osztályba járunk, és nem is akarok haragban lenni vele. Szerintetek mi a megoldás?

2022. júl. 19. 07:32
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
Milyen környezetben szocializálódott otthon? Milyen viselkedésmintát láthatott az édesapjától?
2022. júl. 19. 07:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Akár ez is lehet a háttérben, de én ebbe nem igazán látok bele, mert nem szoktunk egymáshoz járni, mindig az iskolában vagy megbeszélt helyen találkozunk. A szüleivel eddig csak egyszer találkoztam, de abból nem sok mindent tudok levonni
2022. júl. 19. 07:40
 3/9 Shaddark ***** válasza:
85%

Igen, szerintem is az első válaszolónak lehet igaza, a családi minta lehet nála ilyen.

Lehet a szülei között egy folyamatos dominancia-harc zajlik, ami a párkapcsolatnak még jót is tesz mert fenntart egyfajta dinamikát, nem laposodik el. De az ezzel járó minta pont ilyesmi lehet.

Sajna folyamatos erőfeszítést fog igényelni tőled, mert amit javítasz rajta azt otthon vissza húzzák majd. De ha jó barátod akkor ez nekem nem tűnik olyan nagy áldozatnak. Legalább mindig van beszéd téma :)

2022. júl. 19. 07:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Négyen vagyunk barátok, ezek közül az egyikük, nagyon nem bírja őt a viselkedése miatt, és rendszeresen mondja, hogy meg kéne szakítani ezt a kapcsolatot vele, mert nagyon toxikus ember. Mindketten jó barátaim, de nem igazán tudom mit csináljak, mert ők nem férnek meg egymás mellett és én meg nem akarok választani közülük, hogy melyikkel legyek és melyikkel ne foglalkozzak többet :/
2022. júl. 19. 07:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Pár évig kell még kibírni, aztán megkomolyodik. De mindig tudatosítsátok benne, amikor kellemetlenkedik, hogy hamarabb felfogja, hogy mi van.
2022. júl. 19. 08:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Abban a pillanatban amikor ismét rákezdi azonnal szólni kell neki (lehetőleg ne az, akit éppen cikiz) hogy Bélám, már megbeszéltük ezerszer, ezt itt ne csináld.
2022. júl. 19. 08:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Viccelodj te is de ne szarkasztikusan.

Az ilyeneket igy lehet terelni.

2022. júl. 19. 08:49
 8/9 Sunshinedoll ***** válasza:
0%
Megszüntetni vele a kapcsolatot.
2022. júl. 19. 12:05
 9/9 anonim ***** válasza:
85%
Megmondani neki, hogy fejezze be, gondoljon bele a másik lelki világába is, ha ilyet tesz.
2022. júl. 19. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!