Pihenőnapon mennyire ajánlott fehérjét inni?
Edzésnapon mi értelme van? Semmit nem tudsz a fehérjéről, de költöd a pénzeket tápkiegészítőkre. Ez a pazarlás. Ne félinformációkból, meg tápkiegészítők honlapjáról tájékozódj. Ha nem tudsz elolvasni egy-két tanulmányt, akkor legalább egy szakmai podcastot hallgass meg a témában.
Fehérjét akkor kell inni, ha a napi szükséges fehérjebevitelt (1,5 g/tskg) nem sikerült fedezni szilárd étkezésből. Ez naturál hobbi szinten nevetségesen kevés, ezért az esetek legnagyobb részében teljesen felesleges a fehérje por. Számolod egyáltalán valamilyen alkalmazással a napi fehérjefogyasztásod?
Normálisan kell étkezni, és egy vasat se kell költeni ilyenekre.
De a kérdésedre válaszolva. Pihenő napis legalább anyira fontos a fehérje mint edzés napokon. Az izom nem akkor fejlődik mikor gyúrsz, hanem mikor edzés után pihensz.
Mi köze a napi fehérjebevitelednek ahhoz, hogy pihenőnapod van e vagy sem?
Szerinted aznap amikor nem edzel alacsonyabb a fehérjeszükségleted?
Úgy érzed, hogy szilárd ételből nem tudod bevinni a zsírmentes tömegedhez mérten a napi 1,5g fehérjét ami kb pár tojás, néhány szelet hús meg este egy cottace cheese?
Ha be tudod vinni miért veszel fehérjeport?
Miért teszel különbséget fehérje és fehérje között?
Ennyi erővel miért nem +1 szelet csirkemellel eszel többet edzésnapon?
De ha már rázogatod a fehérjét edzés után gondolom CH-t véletlenül sem raksz a csodaturmixba ugye?
Szvsz kezdj el a nulláról olvasgatni a témában
Minden nap vidd be, ugyan azt a mennyiséget.
Ha csak tápkieggel, jön ki a matek, akkor azzal.
De pihenőnapon is kell!
Szerintem igen!!
Az előző okosoknak.
Nekem például dietetikus rakat fehérjeport zabkásába és adott mintarecepteket, amikben néhol kajába is rakják.
Nem egészséges a mindennapos húsfogyasztás és a napi többszöri állati eredetű kaja. Nagyon erősen növeli a koleszterinszintet.
Nekem például eleve a májam is túl sokat termel, 7-es a koleszterinem (5-ig jó), ha húsból, tojásból, túróból akarnék elegendőt enni, lenne 8-as is.
A fenti okosoknak az érték 5 alatti?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!