Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tehetek hogyha a torna...

Vilmos kérdése:

Mit tehetek hogyha a torna tanár rám szálva!?

Figyelt kérdés

Nos… van egy torna tanár az iskolában aki már az első perctől nem volt jo benyomással.

Mivel én fel vagyok mentve tornából így nem tornászhatok ( orvosi felmentés )

És pénteken torna órán ram szól hogy álljak torna sorba én meg hangosan mondtam “ Én fel vagyok mentve „

Oda jön hozzám és azt mondja hogy “ Mivel hoztak be eddig tán hordággyal?”

Ha hiszitek ti ha nem ez nekem annyira rosszul esett hogy ki mentem.

Soha de soha nem volt baj egyik torna tanárral se nekem mindegyik el fogadta a felmentést de ez kész katasztrófa

Szerintetek mit lehet tenni ?

Egy gyerek meg pánikrohamot is kapott tole , egy másik lánnyal csúfot mondott mivel a lány picit beteges volt.

Egyik fiútól meg nem fogadta el a felmentést és tornára kényszerítette.

2022. okt. 2. 14:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

9. "Nekik minden sértés, ha hozzájuk szól a tanár stb."

Azért ez a hordágyas beszólás eléggé lekezelő. Elsőre talán normálisan kellene kérni valamit a tanulótól, amire ha normálisan válaszol, és mégsem ért egyet a tanár valamiért, akkor azt normálisan kellene közölni. Eleve év elején meg kellett volna beszélni, hogy aki fel van mentve, az is álljon be a tornasorba, ne október felé találja ki a tanár. Most hirtelen ideges lesz a tanár és beszól a tanulónak, hogy álljon be már a sorba, persze, hogy nem érti a tanuló, hogy mi a fenének. Azért a tornatanár izomagya helyett néha normális agy kellene.

Ettől függetlenül egyetértek, hogy a gyerekek puhányok és a tanárnak semmi eszköze és joga nincs, de nekem úgy tűnik, erre az esetre pont nem igaz ez, mert a tornatanár epés megjegyzése alapból jogtalan volt, másrészt pedagógiai szempontból sincs semmi értelme.

2022. okt. 2. 19:44
 12/16 anonim ***** válasza:

#11 De érted, hogy mit akartam kihozni belőle, hogy régen ilyen nem volt, ha beszólt a tanár te ellenkeztél lebszott egy pofont azt go az igazgatóhoz azt vagy kicsaptak vagy kaptál egy igazgatóit stb. , ha otthon elmondtad a szüleidnek ők is csak annyit mondtak tuti megérdemelted és nem véletlen kaptál fizikai fenyítést is. Ma mi van, ha beszól a tanár (aki ha megmeri tenni) elmondja otthon a gyerek azt a purdé kimegy a sulihoz megvárják a tanárt megfenyegetik / meghúzzák a kocsiját. Több tanár ismerősöm van, aki középsuliban tanít az egyik olyan "veszélyes" suliban tanít, ami régen elit iskola volt manapság kisebbségi gyűjtőhely, nem mer elmenni a kocsijával a suliba dolgozni, mert félti, fél év meg évvége szinte nincs olyan gyerek a suliban, akit nem húznak legalább egy tárgyból.

Rengeteg történetet tudnék írni, ami brutális mai világban szerintem, ha ilyen megtörténne vége lenne a tanárnak, mint a botnak. Régen volt rajz órán az a beülős pad (nem tudom ma ilyen van e) olyan, mint egy ricskó gyakorlatilag, ilyen vaskeretes szerkezet egy táblával. Na a mellettem ülő osztálytársam rendetlenkedett órán a tanár észrevette odafutott olyant ráborított a gyerekre, hogy még kettő olyan szerkezetet feldöntött két gyerekkel, akkorát esett. Vagy ilyen elvittem a kabalám órára azt véletlen kiejtettem a tanár észrevette odajött azt mondja nekem "mi ez a szar?" földhöz vágta aztán úgy megtépte a két fülem, hogy egésznap sajgott.

Igaz nekem is volt olyan, hogy nem tetszett a tanár viselkedése és én is elég öntörvényű figura vagyok és gimiben már egyszer én is odavágtam a tanárhoz egy könyvet meg egyszer fejbe dobtam egy cerúzával az egyik tanárt, de az véletlen volt, mert haver kérte az első padban középen a tanári asztal elött azt én meg a hátsóbol dobtam neki és nem tudta elkapni :D

Volt egy tanár , aki a krétával dobálta a diákokat azt egyszer, majdnem kidobta az egyik gyereknek a szemét...na azt a tanárt is elmeszelték.

2022. okt. 2. 20:15
 13/16 anonim ***** válasza:

12. Értelek, nyilván a rendetlenkedést büntették, ez érthető, és ezt a diák is tudta, hogy fegyelmezettnek kell lenni. Viszont itt a kérdező azt írja, ahogy kiveszem, hogy teljesen alaptalanul lekezelő volt vele a tanár. A kettő nem ugyanaz.

Tehát kellene egy kulturált, normális kommunikáció, hogy ne év közben derüljön ki, hogy ezt se szabad és azt se szabad, hanem rögtön elmondják nekik, hogy mit nem szabad, mindenki tudja, utána megy a püfölés. Itt a kérdező nem tudta, hogy be kell állni a tornasorba, különben beállt volna egyből a tanár szavára, ha el is felejtette volna magától.

Mondjuk kicsit érdekes az a diák, aki nem veszi észre órán a tanárt, és a felőle a szeme felé közeledő krétadarabot...

2022. okt. 2. 20:26
 14/16 anonim ***** válasza:

#13 az alattomos volt sose szólt előre, hogy repülni fog a kréta. Ha látta valaki susmorog órán vagy rendetlenkedik, akkor a kezében volt a kréta non-stop és a semmiből repítette azonnal szó nélkül úgy meg nehéz felkészülni rá. Amúgy az volt a legjobb, hogy mivel éjjel-nappal tényleg non-stop a kréta volt a kezében és öltönyben járt tanítani állandóan tiszta kréta volt az egész ember és látszott például a farkánál is, hogy ott matatott, mert a kréta por a fekete gatyón meglátszott :D

Jó a semmiből eredő bunkóságot tényleg nem lehet tolerálni hiába tanár valaki, mert tényleg amiket írtam azok olyan esetek voltak, amikor végülis "kiérdemelte" az adott diák a dolgot (persze más kérdés, hogy túlment mind azon a bizonyos határon, főleg ugye mai szemmel nézve...). De azt mondom, mégis rend és fegyelem volt az órákon a mai gyerekekkel már nem lehet bírni, mert tudják, hogy nekik több joguk van, mint a tanárnak és ezt ki is használják piszkos módon. Nem mellesleg az emberek értelmi szintje is egyre alacsonyabb az egész világ butul rohamos léptekkel az oktatás minősége is romlik rohamtempóban, nincs az meg hogy értelmiséget neveljenk ki, hanem olyan embereket kell kinevelni, akik jó "rabszolgák" és irányíthatóak lesznek, akiknek minden jó és beállnak a sorba. Nem kell az senkinek, hogy mindenkinek saját gondolatai és akarata legyen, mert az a vezető hatalomnak sosem jó.

2022. okt. 2. 20:42
 15/16 anonim ***** válasza:

14. Igazából egyetértek. A fegyelem mindenképpen jó, mert megtanít az önfegyelemre is, ami később jól fog jönni. Az a krétás tanár így tényleg nem százas.

Mondjuk az kicsit a ló túlsó oldala is volt, mert a tanár is tévedhet, ő is ember, és ha a diák erre kulturáltan felhívja a figyelmét, abból nem kellene gondnak lennie, mert ezt is kevesen tudják, hogy amikor a másik téved, azt kulturáltan, normálisan hogyan kell kezelni. Szóból ért az ember, és ez nagyon sokaknak nincs meg, pedig fontos lenne. No, de jól elkanyarodtunk a témától, de talán hasznos lesz a kérdezőnek is.

2022. okt. 2. 21:05
 16/16 anonim ***** válasza:
2022. okt. 4. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!