Ujjakban izomláz? (Lent bövebben)
Aerial silk órák után másnap szoktak fájni az ujjaim. Olyan mintha izomláz lenne. Ahogyan behajlítom (ökölbe) izomláz szerü fájdalmat èrzek. De ha jól tudom, az ujjakban nincsenek izmok.
Gondolom a megeröltetést érzem, de ez normális?
Esélyes, hogy idövel hozzászokom?
Mit lehet tenni az ízületek érdekében?
"De ha jól tudom, az ujjakban nincsenek izmok."
Akkor szerinted az ujjakban mi mozgatja a csontokat és az izületeket? A szentlélek?
"Gondolom a megeröltetést érzem, de ez normális?"
És ez a megerőltetés szerinted melyik szövetben jelentkezik? Képzeld, az izomszövetben.
"Esélyes, hogy idövel hozzászokom?"
Igen. Egy idő után már nem lesz izomlázad azonos terheléstől.
"Mit lehet tenni az ízületek érdekében?"
Kímélni őket.
Dehogynem vannak izmok az ujjakban :D mégis hogy mozogna a kezünk izmok nélkül?
Egyébként igen, nekem is ilyen. Idővel elmúlik majd. Erősíteni is lehet rá amúgy pl. van ilyen kis labda, amit markolászni lehet.
4. Valóban, ebből a szempontból igaz. Meg picike izmok vannak ott, amik nem magát az ujjat mozgatják.
Viszont ami a kapaszkodástól fáj (nekem legalábbis attól szokott) az az ízület, mert a hétköznapinál nagyobb szorítóerőt kell kifejtenie és mivel még én sem régóta kezdtem, azért érzem az ujjaimat rendesen. Izomláz is van, ami az ujjak szorításától alakul ki amikor markoljuk a silket, csak nem az ujjban érezzük, hanem alkarban és csuklóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!