Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Az normális, ha friss izomlázz...

Az normális, ha friss izomlázzal nehezen ébredek reggel?

Figyelt kérdés
Ilyenkor tiszta kómás a fejem, azt se tudom, hol vagyok, az ébresztőt se hallom meg. De napközben is bármikor bealudnék tőle. Máskor nincs ilyen gond, csak az edzés utáni napon.

2022. márc. 10. 08:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy feleslegesen nagy az edzéseid regenerációs költsége, és ehhez képest túl kevés az alvásidő és a pihenés? Mondhatnál pár szót az edzésedről és a regenerációdról.
2022. márc. 10. 08:35
 2/13 A kérdező kommentje:
Kettlebell + saját testsúlyos. Csoportos edzésre járok 2,5 éve, egy héten kétszer (1 nap pihi van a kettő között). A kezdetektől így vagyok amúgy. Az izomláz mértékével arányos az aluszékonyságom. Aludni 6-8 órát szoktam, két részletben. Többre nincs időm. Szedek rengetegféle vitamint, ásványi anyagot, 12 éve glutén- és tejmentes étrenden vagyok (nem hobbiból). Voltam fél éve laboron, ott nem volt kiugró értékem. Egyébként, amikor nincs friss izomlázam, akkor tök rendben vagyok, van energiám mindenre, bírom a strapát, a hangulatom is jó.
2022. márc. 10. 09:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

De gyakran van izomlázad? Tehát annyira gyakran, hogy azzal számolni kell, és ilyen rendszeresen rányomja a bélyegét az alvásodra?

Csak mert az normális, ha időnként "becsúszik" egy-egy izomláz, hiszen ha az edzésed progresszív, akkor ez természetes, de ha neked rendszeresen van izomlázad 2,5 év edzés után is, akkor ott valami nem stimmel.

2022. márc. 10. 09:13
 4/13 A kérdező kommentje:
Sajnos rendszeresen. Minden edzés után. De minden kis hétköznapi bisz-basz dologtól is könnyen izomlázam lesz (úgy mint takarítás, kisebb cipekedés, ami az edzéshez képest semmi). Én totál tanácstalan vagyok, az edzővel is átrágtuk már, de passz, hogy mi a megoldás.
2022. márc. 10. 09:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes, ilyennel még nem találkoztam. Én ezzel viszont megkeresnék egy szakembert/orvost. Lehet, hogy valami anyagcsere zavarod van. 2,5 év edzés után már nem kéne minden egyes tréning után izomlázadnak lennie, otthoni takarítgatás után pedig pláne nem.
2022. márc. 10. 09:31
 6/13 A kérdező kommentje:

Erre én is gondoltam, de nem tudom, hova menjek. Anyagilag nem állok úgy, hogy 15-20 ezreket fizessek alkalmanként magánban. Háziorvosunk vagy másfél éve nincs, csak a többi körzet orvosa helyettesíti felváltva, minden nap más. Covid miatt amúgy sem lehetett könnyen odajutni hozzájuk.

De nem is tudom, hova vagy kihez érdemes ezzel fordulni. Merre induljak?

2022. márc. 10. 09:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Elsőként én reumatológushoz fordulnék.
2022. márc. 10. 09:44
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezd meg az edzőtársaidat! Amugy nekem két dolog van, egyik hogy nem voltam hozzászokva a gyúráshoz 20-n x évesen kezdtem el. Lehet hogy aki 6 vagy 10-n évesen kezdi el, máshogy dolgozza fel a megerőltetést pszichésen. Emellett rákattantam a kávéra, kettő kb naponta cukorral, ez is befolyásolja az energiákat, pihenést. Másik nem tudom milyen a profi táplálkozás, biztos ez is számít. Én is neha úgyérzem hogy 72 óra alvás minuszban vagyok.
2022. márc. 10. 14:10
 9/13 anonim ***** válasza:
Hol van ilyen edzés amúgy?
2022. márc. 10. 14:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Lehet hülyeség, de mondjuk ez a sport a legdurvábbak közé tartozik szerintem. Folyamatos fizikai megterhelés és metabolizmus.
2022. márc. 10. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!