Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Izomláz esetén mi a leghatékon...

Izomláz esetén mi a leghatékonyabb?

Figyelt kérdés
A 2 napja durva izomlázam van, mert vagy 500 guggolást megcsináltam, vagy többet. Nagyon fájnak a labaim, nehezen mozgok. (Nem magamtól talaltam ki, munka miatt kellett ennyit guggolni). Nem is megelitettem be, vagy nyujtottam le akkor, mert nem gondoltam, hogy ennyire durva lesz az eredmenye. Szabad ilyenkor nyújtani, vagy csak várjam meg még elmúlik?
2022. máj. 21. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Apidermal kenőcs
2022. máj. 21. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi ertelme volt 500 guggolasnak?
2022. máj. 22. 01:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Nyujthatsz, utana probald egy kicsit guggolni, tudom hogy fajni fog, de valahogy jobb lesz masnap
2022. máj. 22. 01:31
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Nyújtás, illetve izomlázra edzeni kell. Fáj, mint állat, de utána nagyon jó lesz.
2022. máj. 22. 04:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Mondtam kedves kettes nem én talaltam ki, munka miatt kellett leguggolnom ennyiszer.
2022. máj. 22. 08:06
 6/7 anonim ***** válasza:
68%

Izomlázra nem edzünk rá, kedves 4-es. Ez alapszabály. Csak fokozzuk a gyulladást, tovább megnehezítjük az amúgy is nehéz regenerációt.

Kérdező, fizikai igénybevétel előtt mindig alaposan be kell melegíteni, a terhelés után sokat kell nyújtani, mobilizálni, adott esetben hengerezni, masszírozni. Ettől függetlenül az izomláz előfordul, és igen, járhat nagy fájdalommal. El fog múlni. Ilyenkor ténylegesen csak a pihentetés fog használni. A gond akkor van, ha a probléma másfél-két hét után sem múlik el. Ebben az esetben keress fel egy orvost/gyógytornászt, de minden bizonnyal erre nem lesz szükség, ne aggódj.

2022. máj. 23. 11:59
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
6# mondja aki nemcsinalt eleteben xd
2022. máj. 23. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!