Napi 2000 kcal bevitel mellé, mennyi kcal-t kell elégetni a sikeres fogyáshoz?
(amatőr laikus vagyok én is, nem dietetikus)
kaloriabazis.hu a barátod.
Előnye, hogy legtöbb magyar étel benne van már, felvitték a készítők vagy a felhasználók.
A kérdésed kissé butácska (bocs).
Ahogy #1 is írja 2000 felett.
Tehát elvben már 2001 kcal felhasználással is fogysz (csak kell több év mire látszik).
SZVSZ gyakorlatban azért érdemes belőni legalább 500-600-700 kcal napi mínuszt (főleg mert lehet, hogy a számításod sem 100% pontos).
Tehát 2000 kcal bevitel esetén használj el 2600 kcal-t.
Vagy 2000 kcal használat esetén csak 1400 kcal-t egyél.
(Mj.: azért brutálisan ne menj le, legalább 1200-1300 kcal-t egyél akármi van).
Állítólag 7700 kcal ledolgozás az 1 kg fogyás. Napi 600-zal azt jelenti, hogy 12-13-14 nap mire összejön 1 kg mínusz (más szóval kb. heti 0.5 kg).
(Megjegyzem nem digitális mérlegnél kellhet 2-3 kg is mire látszik, némelyik annyira nem precízen mér!)
(Ennél gyorsabb fogyással csak akkor kísérletezz, ha tudod, hogy mit csinálsz!)
Kicsit (de nem extra durván) érdemes a fehérje bevitelt növelni, akár a zsírt is (értsd zsíros ételek) és a szénhidrát fogyasztást csökkenteni.
Tehát egyél kicsit több húst, viszonylag "jó" zsírokat (pl. jobb magvak (dió stb.), hal, esetleg sajtféle), kicsit kevesebb tésztát/kenyeret stb.
Sacc per kb módon szerintem nem lehet követni a bevitelt, kell valami rendes feljegyzés vagy szoftver (ezért lásd kaloriabazis.hu).
Akár egy kis digitális ételmérleg is hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!