Ez sikeres fogyáshoz vezet?
le szeretnék fogyni kb. 14 kg-ot mert nem vagyok magammal megelégedve.
szeretném ha segítenétek az étrendemben
reggeli: vollkorn kenyér egy pici vajjal, csirkemellsonkával,+esetleg valami zöldség / zabkása / 2 db főtt tojás
tízórai: egy joghurt / alma / egy müzliszelet
ebéd: zöldségleves / valamilyen főzelék / fél adag rakott kelkáposzta / fűszeres csirkemell salátával
uzsonna: joghurt / alma / puffasztott rizs
vacsora:rántotta 3 tojásból 2 sárgájával / 2 főtt virsli
napi min. 2 l víz
sport: amint jobb idő lesz elkezdek futni és itthon is végzek gyakorlatokat pl: hasprés, guggolás, plank
ez mennyire hatásos?
171cm 84kg L
hasonló paraméterekkel kezdtem neki én is.
annyit tennék hozzá, hogy ha joghurtot eszel, az natúr joghurt legyen, vagy házilag készített gyümölcsös, cukor nélkül!
a főzeléket lehetőleg liszt nélkül, önmagával sűrítve készítsd
müzliszelet tele van cukorral, inkább egyél zabpelyhet aszalt gyümölcsökkel
vacsorára csak valami lájtos cuccot egyél, a virsli nem lesz jó barátod a diéta során, sok a kalória, és ha jól emlékszem a zsír is benne
puffasztott rizs helyett jobb a puffasztott búza
a rakottat ha lehet inkább kölessel vagy bulgurral készítsd rizs helyett
zabkásába se nagyon tegyél cukrot
a tojás nagyon jó dolog, laktató, viszont jobb ha zsiradék nélkül fogyasztod, főtt tojás, vagy buggyantott tojás formájában.
próbálj minél több nyers zöldséget enni, lehetőleg minden főétkezés során fogyassz belőle párolva, sütőben sütve, nyersen
én kenyér helyett abonettet, vagy csökkentett szénhidráttartalmú kenyeret eszek/ettem, a reggelim sokszor natúr joghurt+alma kockázva+zabpehely+egy kevés méz összekeverve, van hogy ezt fél7kor megeszem, és fél1kor éhezem meg csak, esetleg közben 10 körül egy vagy fél almát eszem
kb. fél év alatt lement 8 kiló, csak kajaodafigyeléssel! :)
Ha az ételmennyiség jó neked, akkor menni fog így, igen. Az otthoni gyakorlatokat már most elkezded, ugye? Sétálni is lehet egész télen, én is csak a rondább napokat hagyom ki (már 3 napja nem voltam kint, ez már iszonyú lenne, de most lesz 100 perc sétám a sötétben, mert be kell mennem a faluba, úgyhogy OK. ilyenkor többet tornázom itthon). Azt megértem, hogy nem futsz télen.
A rántottával semmi baj, ahogy a zsírral sem, nem olyan rengeteg lehet az ételeidben s egy kevés úgyis kell, de többel sincs baj, csak a te szénhidrátmennyiségeddel nyilván nem célszerű különösebben megdobni, bár ez is nagyon egyéni, van, aki nem tudja minimalizálni sem a zsírt, sem a szénhidrátot, nem működik neki, éhezik, rosszul lesz... De a tied egész rendes kis szénhidrátra alapozott étrendnek tűnik, nem sok, de elegendő zsírral :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!