Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljen ezt a hátrányt...

Hogyan kezeljen ezt a hátrányt az edzéseken?

Figyelt kérdés

Sose vonzott a joga, meg ezek a békés tornák. Viszont szeretek sportolni. Ezért is kezdtem el küzdősportra járni (igazándiból lényegtelen, hogy milyenre). Tetszik a tartalma, hogy van egy szellemisége és saját történelme. Egy ideje már csinálom és úgy érzem, fejlődök a saját ritmusomban, egyre jobb vagyok.

Viszont mégis úgy érzem, hogy a srácok sokszor nem veszik azt figyelembe, hogy fele akkora vagyok és szétütnek (más lány nincs az edzéseken, csak én). Hogy lehet ezt egyensúlyba hozni? Nem akarok panaszkodósnak se tűnni, meg gyengének se. Ilyen csajos tornákra nem akarok járni, viszont azt se akarom, hogy összetörjenek.

2022. aug. 2. 00:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

9-es, nem, az edzővel nincs semmi baj.

Még csak egy éve vezeti a helyet. Ez az első saját helye. Viszont mindig figyelembe veszi, hogy ki mennyit bír el, kivel hogyan lehet edzeni. Megtudja állítani az ütéseit is, mert ott van fejben. Vagy nem állít bele véletlen a földbe, ha látja, hogy a másik fáradt és éppen nem megy neki úgy az esés.

Egy, két sráccal van bajom. Például, hogy az egyik szándékosas keménykedik és edzésen vezeti le a napi feszültséget és éppen pont akkor, amikor velem gyakorol. Tegnap is ez volt és egész este fájt a hasam. Vagy a másik, aki már tíz éve folyamatosan csinált valamilyen másik küzdősportot és már többször is megütöt, egyszer arcba. Arra jutottam, hogy szólni fogok nekik, ha ez még egyszer így lesz.

Szeretek fiúkkal edzeni és az esetek többségében szerencsére nem szokott gond lenni.

10, ez érdekes válasz. Nem is az a cél, hogy erősebb legyek náluk. Próbálol gyorsabb lenni, illetve van a testen egy csomó olyan pont, ahova nem lehet edzeni.

2022. aug. 2. 14:50
 12/15 anonim ***** válasza:
71%

Az edzőnek nem kéne hagynia ezt. Egyébként nyilván szólj nekik, hogy biológiai hátrányban vagy, ne neked keménykedjenek. Ez alap dolog, hogy a lányokkal, nőkkel a fiúk, férfiak óvatosabban bánnak edzésen, sparringon is, mert a legtöbb lány eleve nem versenyző szándékkal van ott, hanem hobbiból.

A lényeg, hogy szólj nekik, nem normális, hogy veled keménykednek. Kisebb lányként soha nem leszel ellenfél egy nagyobb férfinak, ez ilyen, versenyen is okkal bunyóznál csak nőkkel. Edzésen jó lehet férfiakkal edzeni, mert akkor szokod a hátrányos helyzetet és a keményebb ütéseket, de ha neked ez nem célod, mert nem akarsz versenyezni meg az edző se készít téged versenyre, akkor semmi okod nincs elviselni, hogy a férfiak vernek téged. Bátran szólj az embernek, ha kell az edzőnek is.

2022. aug. 2. 15:16
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
En evekig boxoltam versenyszinten aztan a thaiboxba is belekostoltam par evre, de mar csak gyurok. Az a par csaj aki volt altalaba a kezdobbekkel edzett. 1-2 volt aki bevallalta, de ok mondtak is h nem akarnak megkulonbdoztetest, ussunk erosen nyugodtan, mindent ugy mint egy ferfi ellen. Mi kemenyre vettuk mindig a kesztyuzest minden napos volt a verzo szaj stb. Aki ovatoskodni akart az ellen inkabb ki se alltunk. Az ugy nekunk nem edzes hanem kb oktatas
2022. aug. 2. 19:12
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm 12!

Szólni fogok mindenképpen. Versenyekre nem készülök. Ez nem olyan jellegű küzdősport, szerencsére nincs ilyen teljesítménykényszer. Csak élvezni szeretném az edzéseket és övet szerezni. Nem azt szeretném, hogy kivételezzenek velem, csak azt, hogy figyeljünk egymásra.

13, ez is egy megközelítés. De nem érzed úgy, hogy te is jobbá tudnál válni, ha úgy edzelnél, hogy közben a nálad gyengébb is képes fejlődni?

Nekünk azt mondta az edző, hogy legyünk tisztában az erőnkkel és tudjuk azt kontrollálni (na jó, főleg a fiúknak, férfiaknak mondta ezt). Nem attól lesz jó egy edzés, ha közbe a földbe kalapáljuk egymast.

2022. aug. 2. 23:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Hat kinek mi 🤷 Mi versenyekre jartunk es kb mindig nyert az egyesulet. Szoval mukodott ez igy. De van rengeteg hobbizos hely
2022. aug. 4. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!