Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha már a gyors...

Mit tehetek, ha már a gyors gyaloglástól is magas a pulzusom?

Figyelt kérdés
Néhány hete kezdtem el mozogni nagyon sok év után, sok plusz kilóval. Eleinte gyaloglással kezdtem. mikor futásra váltottam, egy-két perc után 180 körülre felment a pulzusom. azt olvastam, hogy ez magas, főleg a zsírégetéshez. ha 6 km/h sebeséggel gyaloglog, akkor 140-160 a pulzusom. mit tehetnék, hogy alacsonyabb maradjon magasabb sebességnél? vagy nem gond ha felmegy akár 180 fölé?
2022. máj. 3. 08:59
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
? pluszkiló?
2022. máj. 3. 09:09
 2/8 anonim ***** válasza:
De, gond. Most ennyit bírsz, fogadd el. Naponta mozogj, a pulzusod emelkedjen meg, de ne legyen túl magas (vannak erre kalkulátorok a neten, hogy mi a célszerű min. és max a kor függvényében), idővel jobban bírod majd.
2022. máj. 3. 10:18
 3/8 anonim ***** válasza:
ha tényleg sok plusz kilód van, akkor ne fuss, mert borzalmasan megterheled a térdedet, az izületeket. A tempós, intenzív gyaloglás (esetleg nordic walking) hasznosabb.
2022. máj. 3. 10:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Az erőnléteddel van gond. Gyalogolj sokat, idővel pedig gyaloglást-kocogást váltogató edzést is csinálj, és idővel lejjebb fog menni a pulzusod.
2022. máj. 3. 10:46
 5/8 A kérdező kommentje:
min 25, de lehet 30 kg plusz. szóval akkor maradjon a gyaloglás, míg nem megy le a túlsúly nagy része? most naponta 3-4 km gyaloglog a max emelkedőn. ez így jó?
2022. máj. 3. 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:

5: ha ennél többet nem tudsz teljesíteni, akkor kezdetnek ez is jó lesz. De igyekezz kb. hetente "rátenni" fél-egy km-t. Szép fokozatosan.

Mit értesz max emelkedőn? Ezt így nehéz megsaccolni...

2022. máj. 3. 10:50
 7/8 A kérdező kommentje:

futópadom van, azon lehet emelkedőt állítani és 22 százalékos emelkedő a max.

Sajnos több időm nincs, azért is akartam futni, hogy ugyanennyi idő alatt több km legyen. de majd egy kis idő elteltével picit tudom emelni az tempót és nem emelkedik a pulzusom?

2022. máj. 3. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:

jaaa, hogy futópad....

Szerintem próbálj inkább a természetben, szabad levegőn gyalogolni. Egészségesebb és kevésbé monoton.

2022. máj. 3. 11:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!