40-50 éves nők, milyen sporttal, mozgásformával tartjátok formában magatokat?
Renélem, nem baj, hogy túlléptem a korhatárt, 65 évesen heti háromszor csinálok súlyzós edzéseket, a közbeesö napokon meg kardiózom.
Külön diétát nem tartok a sport miatt, de sok éve csak növényi eredetü élelmiszereket fogyasztok fehérje-intolerancia miatt.
Egész életemben sportoltam, ez soha nem is változott. Ehhez még nekem hozzájött a tánc konkrétan a latin-amerikai táncok ami szintén a mai napig életem része.
Súlyzós edzésem heti 5-ször van, jóga szintén, emellett rendszeresen úszom, 3-4 alkalommal hetente, főleg az esti órákban. Emellett még nagyon szeretek szörfözni és snowboardozni.
A kilencvenes évek végén költöztem egy olyan országba ahol a szörfözés nem okoz gondot, bármelyik nap kimehetek a vízre.
A végzettségem is a sporttal kapcsolatos. Kérdezted még a táplálkozást, én nagyon odafigyelek rá ez a két dolog kéz a kézben jár.
A szombat és a vasárnap nálam lazítással és pihenéssel telik maximum elmegyünk ismerősökkel barátokkal görkorizni vagy biciklizni 1-2 órára. Bárcsak lenne még időm másra is de nekem is csak 24 óra egy nap.
Amúgy 45 éves vagyok.
Heti 5 súlyzós edzés, 5 jóga, 3-4 úszás? Nem semmi. Ezek az edzések milyen időtartamúak? Emellé jön még a napi munka, család, háztartás? Hogyan szervezed mindezt össze?
A táplálkozásban milyen szempontokra figyelsz?
" Milyen fehérjeintoleranciád van? Hogyan állapították meg? Azért is kérdezem, mert a növényekben is van fehérje. Ráadásul 60 fölött újra növelni kell picit a fehérjebevitelt, éppen úgy, mint serdülőkorban."
Állati fehérjek fogyasztása után teljesen beödémásodok, tele leszek vörös foltokkal és nem kapok rendesen levegöt - többször kerültem már ügyeletre emiatt.
A növényi fehérjékkel semmi gondom, azokat fogyaszthatom.
A fehérjebevitel esetén meg nem igaz az, hogy magas értékre van szükség, minden tkg-ra 1 gramm böven elég.
"fehérjebevitel esetén meg nem igaz az, hogy magas értékre van szükség, minden tkg-ra 1 gramm böven elég."
Nem állítottam az ellenkezőjét. 😊
A súlyzós edzések 80-90 percesek és mindig délután. Jóga mindig kora reggel ami fél óra. Az úszás az változó de 20-25 perc mindig megvan ami azt jelenti, hogy folyamatos úszás. A szörfözés az meg teljes mértékben változó, igyekszem minél többet vízen lenni egyébként.
Férjem van, gyereket soha nem akartunk.
A háztartást nem én viszem.
A munkával kapcsolatban pedig: teljes mértékben rugalmas én osztom be az időmet és azt is, hogy mikor dolgozok és hány órát.
A táplálkozásom úgy van összeállítva illetve egy két táplálékkiegészítő még ehhez, hogy az összhangban legyen az életvitelemmel. Teljesen személyre szabott.
Akkor a táplálkozásodról nem árulsz el részleteket.
16 éve vagyok teljes értékű növényi étrenden. Változatosan és kiegyensúlyozottan étkezem, igyekszem mindent helyi termelőktől beszerezni.
Nem eszek pékárut, sem cukros dolgokat, nem iszok alkoholt, ügyelek a makrókra, a megfelelő folyadékbevitelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!