Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha váll-mellkas-tricepsz...

Ha váll-mellkas-tricepsz edzés után izomlázam van, de hát-bicepsz és láb-fenék után nem, az mit jelent?

Figyelt kérdés

Azt mutatja, hogy váll-mellkas-tricepsz téren vagyok a leggyengébb? Egy jó edzés után van hogy 2 napig is tart az izomláz. Hát/bicepsz és alsótest edzés után ritkán van izomlázam, ha van is, nagyon enyhe és nem tart sokáig.

Vagy inkább azt jelenti, hogy tudat alatt ott teszem oda magam legjobban, és ott fejlődök legjobban?

Belegondolva jobban is élvezem a felsőtest edzéseke, és szerintem jobban is fejlődök, bár jó lenne ezen változtatni.

2022. febr. 19. 08:46
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Hogy ez miért van, azt a fene se tudja így látatlanban. Az biztos, hogy sokat segítene, ha végre már 2022-ben mindenki elfelejtené azt az ökörséget, miszerint az izomláz valamilyen alapfeltétele és közvetlen kiváltója a fejlődésnek. Az izomlázból semmi nem következik az eredményeidet tekintve. Sőt, ha gyakran van izomlázad, akkor az a legtöbbször azt jelenti, hogy szar a terved/programod.

De szép lenne egy olyan világ, ahol az egyének blokkról blokkra gondolkoznának, nempedig edzésről edzésre, buta izomlázat hajszolva, értelmetlenül és kontraproduktívan.

2022. febr. 19. 09:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem hajszolom az izomlázat kedves Hozzászóló, ahogy írtam is, csak váll-mellkas-tricepsz után van izomlázam, ez átlagosan heti 1 alkalom.
2022. febr. 19. 09:15
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Mellkas 😂

És mióta edzel? Mert ha egy-két hónapja, akkor valószínűleg ez normális. Ha több ideje, mégis minden váll-mell-tricepsz után izomlázad van, akkor valami nem jó.

2022. febr. 19. 09:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Ja igen, bocs a mellkasért, megszoktam hogy így hívom, nem szeretem mellnek hívni (edzés téren), mert nő vagyok :D

Kb.másfél éve edzek, de idén év elején növeltem utoljára a súlyt és azóta van ez a brutál izomláz.

2022. febr. 19. 09:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát reálisan emelted? Mert ha több, mint egy évig csak kis súlyokkal edzegettél, aztán most hirtelen felpakoltál egy szintedhez mérten túl nagy súlyt, akkor ez lehet az oka. Ha tényleg minden mell edzés után "brutál" izomlázad van, az nem jó. Meg fogod magad szívatni. Fokozatosan kell emelni a súlyokat, nem úgy, hogy egyik napról a másikra telepakolod a rudat.
2022. febr. 19. 09:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Teljesen reálisan és arányosan a többivel emeltem. Eddig sem "edzegettem", eddig is odatettem magam.
2022. febr. 19. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!