Hétfőn délelőtt elég keményen fekvőztem, de csak most kezdem érezni hogy izomlázam van elég keményen. Mitől van ez?
Figyelt kérdés
Mitől van hogy nem aznap este, vagy másnap, hanem rá 2 napra van mindig izomlázam, aztán 3 napig alig tudok mozogni ? :D2015. febr. 17. 21:17
2/9 A kérdező kommentje:
Igen ?
Ja okés akkor :D
Azt hittem én vagyok ilyen, hogy nem normálisan van izomlázam, de ezek szerint mindenkinél így van :D
2015. febr. 17. 21:34
3/9 anonim válasza:
Azért, mert az izmaid ilyenkor "sokkot" kapnak a megerőltetéstől, így 1-2 nap múlva kezd csak az izomláz érezhető lenni. Sok sikert kívánok a további edzéshez!:))
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a siker az már megvan alapból :)
2015. febr. 17. 22:57
5/9 anonim válasza:
Ha sokáig nem terhelted meg a szervezeted, és hirtelen nagy erőhatásnak teszed ki, akkor az izmaid szó szerint sokknak élik meg a megterhelést,és próbálnak védekezni az őket ért támadás ellen, beduzzadnak, akár be is görcsölhetnek. Ez nem a szokásos tejsavas história, mert az nem húzódik el 2 napig, hanem az izomsejtek olyan szinten sérülnek hogy gyakorlatilag egy seb keletkezik a felszínükön. A normál izomnövekedés során is végbemegy ez a folyamat, de nagyon nem mindegy, hogy ez milyen mennyiségen történik. Az izomroston mikro repedések alakulnak ki,és a repedésekben feldúsul a víz....ezért duzzad meg az izom és ezért fájdalmas a mozgás is!!!!
6/9 A kérdező kommentje:
Ment a zöld természetesen, mert elég értelmes és összeszedett válasz volt !
Szóval legközelebb ne tegyem ki ekkora terhelésnek ? Ezek szerint túl sok volt ?
2015. febr. 18. 15:03
7/9 anonim válasza:
Nem lehet ész nélkül edzeni, de egyébként nem kell aggódnod, ha nem eszel rendesen, edzhetsz akárhogy, semmi nem fog látszani, soha.
8/9 A kérdező kommentje:
Senki sem mondta hogy nem eszek rendesen, és senki sem mondta hogy ész nélkül edzek ;)
Az egy dolog hogy izomlázam van...
2015. febr. 18. 19:09
9/9 anonim válasza:
Akinek gyakorin kell ilyesmi után kérdezősködnie, nos, annak erősen megkérdőjelezném, hogy eszik-e rendesen.
Egyébként a reakciód normális egy kemény edzés után.
Bár tudod, amiben nincs fekve nyomás és bicepsz hajlítás, az nem is edzés. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!