Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sok izomláz lehet?

Álomvadász kérdése:

Sok izomláz lehet?

Figyelt kérdés
Egész nyáron nem edzettem szinte, és amióta elkezdődött a tesi/elkezdtem ismét edzésre járni izomlázam van sokszor. Gondolok itt arra, hogy edzések sokkal megterhelőbbek mint tavaly, és fárasztóbbak is. Futás után szinte már el vagyok fáradva, tegnap edzés közben fájt a hátam közepén is egy pontban. Nemtudom hogy lehet-e bármi ha folytatom az edzést illetve ha normális ez a folytonos izomláz.
2021. szept. 29. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:
56%
A terhelést fokozatosan kell felvenni ismét. Tehát pl. hiába nyomtál te fekve 100 kilóval nyár előtt (ez csak egy példa), ha most kezded újra az edzést több hónapnyi leállás után, akkor ne ugorj neki egyből a 100 kilónak, mert jó eséllyel úgysem fogsz vele boldogulni és le is sérülhetsz. Meg ami nagyon fontos, hogy adj időt a regenerációnak. Ha az izomzatod és az idegrendszered nem regenerálódik két tesi vagy két edzés között, akkor megint csak sérüléseknek vagy kitéve. Ja és nagy hangsúlyt kéne fektetned a hatékony és alapos bemelegítésre, nyújtásra, hengerezésre és mobilizációra. Viccesnek tartom, hogy a tesi órákon gyakorlatilag bemelegítés nélkül futtatnak veled kilométereket körbe-körbe, meg egész órán megy a kosárlabda szertornával vegyítve ahelyett, hogy mondjuk megtanítanák a diákot arra, hogyan nyújtson normálisan és mondjuk hogyan tegye mobilissá az izületeit, hogy 30 éves korára ne legyen egy reumatológiai csőd.
2021. szept. 29. 18:50
 2/3 A kérdező kommentje:
na ezaz. És ez a durva hogy szinte minden edzés után meg tesi után izomlázam van, attól függően hogy éppen mit edzek meg nagyon. Tudom vissza kell rázódnom a folytonos edzésre, de akkor is szar ha mindig izomlázam van :D Meg nemtudom esetleg az miatt fájhat-e vagy hasonló mert növök (16F)
2021. szept. 29. 19:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nem érzed jól magad, akkor egyébként feltétlenül menj el ezzel egy orvoshoz vagy gyógytornászhoz!
2021. szept. 29. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!