Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás, mikor kell elkezdeni?

Futás, mikor kell elkezdeni?

Figyelt kérdés

Mikor kezdjem el, 5 napja eszek egészséges ételeket. Van étrendem!

A futást bármikor el lehet kezdeni vagy akkor csak ha súlyt kezdtem veszteni?

Futó applikációt is írhattok!

Köszi

L

2021. aug. 3. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor.
2021. aug. 3. 16:14
 2/6 A kérdező kommentje:

Egy ismerősöm szerint ha most az elején kezdek el futni, akkor a zsír "le kövesedik" rám. Ez igaz?

Gondolom máshogy kell érteni.

2021. aug. 3. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen fogalom nincs, hogy lekövesedik a zsír. Ami esetleg probléma lehet, ha túl nagy testtömeggel futsz, az ízületeknek nem tesz jót, de ha nem vagy nagyon elhízva és rövidebb távokkal kezdesz, valószínűleg nem lesz gond.
2021. aug. 3. 16:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. A lényeg a fokozatosság.Nem szabad abba a hibába esni mint én.Már egy ideje futottam mikor azt hittem,hogy mehetnek a hosszabb távok is.Mentek is,simán le tudtam futni őket,csak utána jöttek a problémák a térdemmel,bokámmal. Az volt a baj, hogy hirtelen növeltem a távot,ezt pedig nem szabad.
2021. aug. 3. 17:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi mindenkinek!
2021. aug. 3. 21:17
 6/6 anonim válasza:

Fogyni majd úgy fogsz tudni a mozgással ,ha nem lesz monoton a futás.

Persze fokozatosan de egyre jobban , gyorsabban is kell néha futni,csak akkor kezdi el égetni a zsírt a szervezet.

Békésnek sokan abba a hibába,hogy sokat futna ugyan, rengeteg km-t, de még mindig ugyan olyan a zsír eloszlás rajtuk.

Ha mindig ugyan úgy vannak megerőltetve az izmok, a szervezet az izmot kezdőnek egetni a zsír helyett,mert ez elsődleges engergoa forrás a szereveztnek az izom.

Ezért szokták Sokan pl kolpalas után is büszkén nézni a mérleget, na ugye kevesebbet mutat. Hát igen azért mert pl koplalassal is szépen az izom az amit "lebont" a testünk. Utána pedig ha elemei megint normálisan enni, a máj túlélő üzemmódba kapcsol és még több zsír rakódik le.

2021. aug. 5. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!