Szeretnék elkezdeni futni, hogyan?
Totál kezdő vagyok és ezért kérek segítséget. Nem szeretném, ha negatív tapasztalatokkal párosulna mivel az állandósítás a cél.
A tervem heti 2 de maximum 3 alkalom, 4-6 km-es táv vegyes terepen (aszfalt, földút, erdősség).
Ehhez szeretnék tippeket kérni. Öltözék, bemelegítés, nyújtás, folyadékbevitel, stb.
Természetesen magamtól is utánanéztem, de ahány oldal annyi módszert találtam, ezért leginkább személyes tapasztalatok érdekelnek.
Köszönöm.
Az öltözék a cipőn kívül szinte mindegy, a lényeg, hogy kényelmes legyen (ezalatt persze azt is értem, hogy ne túl meleg, ne túl hideg...). A cipőt érdemes valami értelmesebb szabottan megvenni, ahol el tudod mondani az eladónak, hogy nem futottál eddig, de erdőben tervezed... nagyon jó helyeken a lábadat is ide-oda lemérik, de még így sem érdemes a legdrágábbat megvenni, mert nagyon függ a futóstílusodtól. Majd 3-4 hónap múlva visszamész, viszed magaddal a cipőt, látják, hogy hol mennyire kopott, aztán a következő cipőnél a kopást is figyelembe veszik. (Persze ha nagyon kényelmesnek találod, akkor csak akkor vásárolj újat, ha már tényleg vállalhatatlan állapotban van.)
A 4-6 km olyan táv, hogy nem érdemes nagyon a folyadékkal szórakozni. Iszol előtte valamennyit, aztán utána meg amennyit kívánsz, ezt úgyis érezni fogod, úgyse ezzel a távval kezdesz. Az ilyen profi energiatippeket (közben zselé, előtte kávé...) hanyagold, nincs rá szükséged.
A bemwlegítés, nyújtás, fokozatosság szempontjából meg válassz ki egy szimpatikus módszert nyugodtan, aztán csináld úgy. A normális kezdőknek való oldalak nem írnak nagy hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!