169cm vagyok és 85 kg szeretnék elkezdeni futni mit ajánlotok elötte hogy kell bemelegíteni?
Szvsz a futás már önmaga bemelegítésnek számít. Sajnos nem írtad le fiú vagy-e vagy lány, úgyhogy feltételezem, hogy lány. Mivel gondolom fogyási céllal tervezed a dolgot, én azt annyira nem javaslom.
Egyrészt nagyobb súllyal az egyik lábról a másikra ugrálás terheli az ízületeket, másrészt az emberi szervezet sajnos elég ostoba. Szeret zsírt raktározni és ha teheti, akkor ahhoz nyúl legutoljára. Mivel a futáshoz, vagyis pontosabban a hosszútáv futáshoz nem kell sok izom (nézd meg az élsportoló hosszútávfutókat, mind nagyon vékonyak), először izomból fogsz fogyni és a zsír marad.
Fogyáshoz sokkal jobb, ha a futás (bár én inkább javasolnám a bringázást) csak kiegészítő és az edzés gerince súlyzós edzés. Ezzel a szervezeted azt fogja látni, hogy az izmaidra szükség van, vagyis nem bonthatja le őket, plusz a megfelelő étrend mellett kalóriamínuszban vagy, vagyis a testmozgáshoz járó energiát valahonnan pótolni kell. Mivel az előbbiek alapján ez nem lehet izom, a szervezeted kénytelen lesz a zsírtartalékaihoz nyúlni.
Na szóval az étkezés, bár a végén írok róla, ez a legfontosabb része a dolognak. Állíts össze magadnak tápanyagokban gazdag, de viszonylag kalóriaszegény étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!