Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi idő lenne és hogy...

Mennyi idő lenne és hogy kellene elkezdeni készülni 3200m futásra?

Figyelt kérdés
Eddig egyáltalán nem sportoltam semmit, kb 5 perc tempós futás után kifáradok. Mennyi időbe telne felkészülni, hogy 3200 métert minimum 15 perc alatt lefuthassam, és hogy a legcélszerűbb készülni?

2020. jan. 11. 23:32
 1/4 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem: 18/F 65kg
2020. jan. 11. 23:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ahhoz 15 km/h val kell futnod. nos a profi maratonfutók átlagsebessége 20km/h.

Hogy mennyi időbe telik ez személyenként eltérő,sokat függ attól hogy a futás előtt milyen életmódot éltél. Ha nincs kondid a szíved nem fogja birni a terhelést és falnak futsz még helyes légzéstechinkával is. Lassan apránként megy a fejlődés :).

Ne nagy tempójú futással kezdj annak nincs értelme, hanem olyannal amit bírsz futni, még ha csak kocogás is de egy fél órát bírd csinálni minimum. A tempót meg lassacskán növeld ahogy a szíved hozzászokik ehhez azzal párhuzamosan fogod tudni növelni a futósebességed is. Ha helyesen csinálod egy hónap alatt látványos eredményeket lehet elérni

2020. jan. 12. 00:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
18 éves fiúként szerintem biztosan olyan fél év, de lehet hogy 3 hónap alatt is megvan. Én anno épp abban az életkorban keztem el futni, az első 3 ezres tesztem 17 perc volt. Rá fél évre 12:45 körül, rá egy évre 11:30 körül.
2020. jan. 12. 18:45
 4/4 anonim ***** válasza:
56%
Mialatt kiírtad ezt a kérdést, inkább elkezdhettél volna edzeni.
2020. jan. 15. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!