Izomépítés a zsírégetésért?
Figyelt kérdés
Lássuk jól értem-e. Mivel az izom energiafelhasználása kvázi egyenesen arányos annak méretével, így ha valaki izmot épít (nem extrém testépítőkre gondolok, hanem csak egészséges életmódot folytatni vágyó, mozgó emberre) és közben fehérjedúsan étkezik, akkor a test a zsírból kezd energiát előállítani, mivel a fehérjét energiaigényesebb folyamat lebontani, mint a zsírt. Ennek okán akkor kijelenthetjük, hogy például egy alma testalkatú nő esetében, ha ő kiépít egy jó kis combizmot vagy fenékizmot etc, akkor azzal a hasi zsírjából is tud veszíteni? Mert ott raktározódik az a zsír, amiből a test energiát nyer.2021. márc. 26. 09:57
1/2 anonim 

válasza:

Nem tudom, én jól értem-e a kérdésed. Fogyni - akárhonnan - akkor lehet, ha huzamosabb ideig (hetekig, hónapokig) energiahiányos állapotban van az ember. Aki hasra hízik, az valószínűleg onnan fogja utoljára leadni a zsírt. Akinek több izma van, annak magasabb lesz az energiaigénye.
2/2 anonim 

válasza:

Igen. Az izom elo dolog kell neki az energia, a zsirnak nem. Minel tobb izom van rajtad annal tobb a kcal igenyed. Ha nem viszel be eleg energiat, de edzel es a feherje megvan akkor a zsirraktarhoz nyul a szervezet. De a legtobb embernek ez keves es kell melle kardio mert nem egetnek eleget ahhoz kepest amennyit esznek.. sok mulik a genetikan es ahogy latszik keves embernek jo.. sot egyre roszabb kb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!