HIIT edzés utáni napon/napokon enyhe térdfájdalom?
Normális, vagy kicsit túlugráltam magam?
Szedjek valami porcerősítőt?
3-4 perc nem elég. Minimum 10-15. Plusz nyújts és figyelj a mobilizáló gyakorlatokra.
Az ízületvédő nem árthat (én is szedek),de legtöbbször nem ez a baj,hanem bizonyos izmok gyengesége/megröidülése...stb. Azaz ha nem vagy idős, vagy nem vagy élsportoló óvodás korod óta,azaz nincs porckopásod vagy bármi rendellenesség az ízülettel,akkor nem is az ízülettel lesz a baj.
https://www.youtube.com/watch?v=EG3E1KX3Ti4
Ehhez hasonlóakat csinálok meg. Ezekben van az elején belemegítés és a végén levezetés.
De mindkétszer csak pár perc.
Akkor az jó megoldás lenne, ha mondjuk kétszer végigcsinálom a nyújtást a végén? Szóval amikor egyszer végigmegyek a nyújtássoron, utána visszatekerek oda ahol nyújtani kezd és megint?
Ez a nyújtás szép és jó, csak nem elég. Nem nyújt le mindent,amit kéne (pl a derék izmai, vádli) és rövid. Kétszer csinálod, akkor sem lesz minden lenyújtva.
Beletekertem az edzés részbe...hát... Csupa olyan dolog, amit ha rosszul csinálsz, lesérülsz. Nekem nem éppen tűnik mindegyik nagyon természetes pozíciónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!