Kezdő futó vagyok és néhány alkalom után megfájdult a térdem. Pihentem 1 hetet, ma próbáltam elkezdeni futni, és az első futólépésnél megfájdult. Mi lehet ez?
Nem biztos ám, hogy az a futócipő a te lábadra való! Ha esetleg valami nagyáruházban vetted, ahol nincs szakember, és csak próbára döntötted el, akkor menj be egy szaküzletbe (Spuri, Nyúlcipő stb.), és kérdezd meg, milyen cipő való a te lábadra, és jó-e, amit vettél. Simán lehet az oka, hogy nem megfelelő az a cipő. Nem kell elsőre ilyen könnyen feladni.
Egy megfelelő aszfaltos (nem terepes!) futócipőben az emberek többsége gond nélkül képes aszfalton futni, persze fokozatos terheléssel. Nagyon kevés ember van, akinek tényleg nem szabad aszfalton futnia, az erről szóló népi babonák ellenére.
Amikor elkezdtem futni, térdfájós voltam, pedig akkoriban még terepen futottam.
Majd elmentem a maratonmanbe (nem reklam, nagyon sok jo ilyen hely van meg ezenkivul, pl spuri, nyulcipobolt) , es ingyenes labdiagnosztikaval megneztek h hogyan dol a labfejem, milyen a futotechnikam (kb 5 percet kellett futopadon futni)
Majd elemtettek nekem valo cipoket. Kb 10 darabot probaltam fel, es kivalasztottam egyet ami kenyelmesnek tunt.
Nagyon nagyon ajanlom a jo futocipo beszerzeset
Lehet valoban, h az aszfalt a nemjo, mert annyira erzekeny vagy, de sok eves tapasztalattal mondom azt, hogy a kezdoknek sokkal inkabb van a gond a helytelen cipovel, illetve rossz technikaval (pl: ne sarokra, hanem talpkozepre erkezz, figyelj a lepesfrekvenciara, altalaban tul keveset lepnek egy perc alatt, az a jo ha sok kis lepest tesz meg, es meg sorolhatnam)
Illetve: tempo! Probalj meg lassabban futni, kocogni, beszelgetos tempoban. Ez is tapasztalat, hogy olyankor se faj.
Szoktatni kell magadat a futashoz.
A teljesen kezdoknek futas/seta edzotervet szoktam ajanlani, edzesonline.hu / elso 5 km-em. Nagyon hasznos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!