Mennyivel rosszabb fehérjét tejjel mint vízzel inni?
Vízzel próbáltam de egyszerűen sz... íze van, legalábbis még nem találtam olyat ami vízzel olyan csuda jó lett volna, ezért laktózmentes tejjel iszom és így egész jó , nem csak tűrhető hanem majdhogynem kifejezetten jó íze van.
Viszont nem tudom mennyire baj , hogy nem vízzel iszom. Gondoltam rá kipróbálom esetleg vízzel, csak nyomok hozzá kis zero csoki syrupot esetleg. De ha jó tejjel is akkor inkább a tejet preferálnám.
Mondjuk a kérdés jogos, a tejben is eleve van fehérje. (szóval matematikai alapon ha le is bont tényleg valamit, akkor a tejben van pótlás :D szóval igazából ott vagyunk ahol indultunk és nem az 1 l tej árába fogok csődbe menni, eleve 250 ml kell csak :D )
Azt a részt értem, hogy a tejben van többlet kalória illetve lassabban is szívódik fel kicsit, de ez ennyire számít?
Nekem ez max arra kell, hogy megadja azt a kis lökést ami pluszba kell... edzegettem már jópárszor, de egy szint után mivel semmi hasonlót nem vittem be a szervezetembe, leállt a fejlődés és megálltam egy bizonyos szinten mindig.
11: Felszívódás nem sokat számít igazából, az broscience, hogy edzés után fél órán belül azonnal felszívódó fehérje kell mert húha anélkül leépülnek az izmok. Egyébként nem vagyok híve a mindennapos tejivásnak (bár 2-3dl az nem sok), de ha a gyomrod bírja és pattanásos se leszel tőle, akkor igyad azzal.
Az utolsó bekezdés... Nem a fehérjepor hiánya miatt állt le a fejlődésed, ez 100%. Valószínűleg az "edzegettél" miatt illetve az étrended miatt. Az hogy megiszol egy adag fehérjét az nagyjából ugyanaz mintha megennél x db tojást vagy x gramm húst. Változatos étrend miatt jól tud jönni, de ne várj tőle mágikus "lökést" ami az eddigi rossz rutint kijavítja.
Ha egészségesen szeretnél étkezni, a tej egyszerűen nem fog beleférni az étrendedbe a magas cukortartalma (+ zsírtartalma, egyben magas kalóriatartalma) miatt.
Táplálékkiegészítőt fogyasztasz, szóval gondolom, hogy törődsz azzal, hogy mit viszel be a testedbe. Ne rontsd el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!