Hogy kezdjek el mozogni?
Nem sportolok semmit és ez látszik is rajtam... szeretnék elkezdeni mozogni, de fogalmam sincs, hogy hogyan kezdjek bele.
Írnátok mozgásformákat, amik itthon a négy fal között, (ahol senki nem látja a bénázásomat) el lehet végezni nem kell hozzá vennem semmit és hasznos is?
Első lépésként próbáld meg a sportgyaloglást. Tempósan, akár nordic walking bottal támogatva.
Ebben nincs semmi bénázás, kimehetsz a közeli parkba, vagy csak simán az utcán..
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Egy másik hasonló kérdés alatt ajánlották ezeket a basic home work out for beginners videókat, ezeknek van értelmük?
Persze, mindenféleképpen köszönöm a segítséged!
A helyzet az, hogy a közelben lévő barátaim sokkal jobb kondícióban vannak, így pl. ha elmennék egy edzőterembe, elég szarul érezném magam mellettük. Ezért gondoltam arra, hogy egy kicsit felturbóznám magam itthon, majd amikor már jobban megy, akkor meglátogatni az edzőtermet. Csak nem tudom, hogy ezeknek az ugribugriknak mennyi értelme van. Az biztos, hogy leizzadtam tőle, meg a combomon és a fenekemen érzem, hogy csináltam valamit, mert több, mint a semmi, de fogyni lehet ezektől vagy erősödni? Régebben amikor jártam edzésekre, azok mindig kín szenvedések voltak és nagyon nehezen teljesítettem őket, talán ezért is hagytam abba a próbálkozást anno, de azoktól akkor erősödtem
+1 a biciklizésre, nagyon sokat lehet vele fogyni. Nekem csak augusztusban hét kilót sikerült, hosszú, félnapos, egynapos biciklitúrákkal, 60-80-100 km-en.
Kezdetben akkor is hasznos, ha nem szenvedsz, hanem kényelmesen tekersz, de azt megállás nélkül, legalább egy órán keresztül. Később mehetsz dombra, hegyre, na az pusztítja a kilókat.
Szerintem amíg lehet, legyél kint a szabadban, elég akkor edzőterembe járni amikor már harapós hideg van. A levegő jót tesz az immunrendszernek, és ezekben a covidos időkben biztonságosabb is odakint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!