Melyik tanfolyam jó kineziológiai tapasz felhelyezésére?
Figyelt kérdés
Kezdjük ott, hogy most leszek végzős gimnáziumban, de szeretnék elvégezni egy ilyen képzést. 18-at betöltöttem már, lehet így is, vagy mindenképp kell hozzá diploma? Erről nem találtam információt.
Illetve, ha elvégezhetem így is, melyiket ajánlanátok? (Ami szakmailag tényleg ott van, és van értelme megcsinálni, tényleg azt tanulom, ami a helyes technika)
Személyeskedés az megy. Pedig én csak annyit kértem, hogy bizonyítsad be az állításod.
2020. aug. 20. 18:02
24/66 Gáspár Keve Balázs válasza:
Üdv. Ne foglalkozz a trollkodókkal. Van tanulmány is róla. A helyes felhelyezés magunknak = biológia 3-4.osztály emberi izomzat ábra alapján fel tudod rakni rendesen. Annyit jegyezz meg hogy mindíg csonthoz közelről távolra húzod ki.
2020. szept. 3. 10:09
25/66 anonim válasza:
Kedves Gáspár Keve Balázs!
Ha valóban van róla hiteles tanulmány akkor ugye meg is osztod itt velünk?!
2020. szept. 3. 11:06
26/66 Gáspár Keve Balázs válasza:
"1960-as években George Goodheart kiropraktőr azt fedezte fel, hogy az izmok kezelése során nem csak a görcsös, feszült izmot kell kezelni, hanem az izompár elgyengült izmát is újra egészséges állapotba kell hozni, ahhoz, hogy a fájdalom, probléma tartósan megszűnjön. Ennek vizsgálatára dolgozta ki a kineziológiai izomtesztelést. Erre az izomtesztelésre kineziológiai gyógyító rendszerek épültek fel."
Azok a rendszerek amik erre épültek sem tanulmányok nélkül lettek. Phd ide vagy oda, alap hogy tanulmány nélkül nincs rendszer.
2020. szept. 3. 12:58
27/66 Gáspár Keve Balázs válasza:
Az alkalmazott kineziológiai tapasszal ugyanazt éri el a használója mintha elmenne masszőrhöz, aki ugyanazt teszi az izmokkal, csak kézzel és hozzáértéssel. Az hogy ennél a tapasznál az emberi hibahatár nagyobb a sokszor helytelen alkalmazás miatt, nem teszi áltudományos segédeszközzé. Inkább kapta ezt a besorolást amiatt hogy nincs aki figyelne rá a használón kívül.
2020. szept. 3. 13:17
28/66 Gáspár Keve Balázs válasza:
Én használtam ezt a tapaszt, segített a masszőröm ajánlásai alapján (hova rakjam, hogyan, meddíg használjam), abban hogy az erős bal-konvexem miatt az az oldalam is erősödjön amerre a konvex van (de akkor is jártam masszőrhöz, hogy ellenőrzött lehessen). Azóta sem fájok és nem kell járnom az elektro terápiára, mert nem csípődik be az erősebb izomzat, és azóta hogy ezt orvos állapította meg, nem volt rajtam tapasz. Hozzáértő felügyelet nélkül ugyan nem javasolnám ha orvos lennék.
2020. szept. 3. 13:37
29/66 A kérdező kommentje:
Gaspár Keve Balázs, igen, már elengedtem. :) Köszönöm!
Én angol tanulmányokat, kutatásokat találtam inkább, pdf-ben lehet letölteni őket egy oldalról.
2020. szept. 3. 13:40
30/66 Gáspár Keve Balázs válasza:
Mivel privát leírtam, ide is leírom annak aki nem figyelte, ott a tapasz dobozának hátulján a weboldal címe ahol letöltheted a tanulmányt, és a szabadalmi okiratát, tartalmazza, miért kapott ilyen besorolást a szabadalmi eljárás során.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!