Egy hónap alatt nagyon leépülnek az izmok?
A műtét utáni szakasz nem jelent teljes mozdulatlanságot, jó esetben már a műtét másnapján megjelenik a gyógytornász és átmozgat.
Egyébként amely részedet mozgathatod, azt mozgasd is. Kell a jó vérkeringés a trombózis elkerülésére.
Egyébként igen, egy hónap mozdulatlansággal nagyon leépülnek az izmok, lényegében felkelni sem tud a beteg. Ld. most a koronás betegeket, akik hosszabban ápolásra, lélegeztetésre szorultak, nagyon legyengültek.
Dehogy is. Elkezd, de ha mondjuk minimum 1 eve edzel, akkor egy fel eves kihagyast 1-2 honap visszahozni. Es csak azert ketto mert az 1ső honapban melegitesz meg visszatersz es csak a 3-4 edik heten tudod a regi sulyokkal kezdeni nyomni. Innentől 1 honap lazan visszahozni kb fel evet. Vitatott, de ez az izommemorianak is koszonheto. Könnyebb visszaepiteni azt amit 1x mar felepitettel.
6 eves tapasztalat, volt sajnos nekem is mutet, stb kihagyasom, volt hogy tobb honap, 5 honap v fel ev talan 2x is, es sima volt.
23/F
3 köszönöm a válaszodat (a többieknek is) nagyon megnyugtattál :D és kb 1,5-2 éve edzek, szóval remélem minden okés lesz :) az első hónapban nem akarok edzeni, max lábra (egyébként a mellkasomat műtik, a szegycsontomnál) tehát a felső testemet nem szabad terhelnem, de az alsóra remélem, hogy 1 hónap után már kezdhetek edzeni :)
4 nem használok olyan "szereket" se fehérje port nem eszek/iszok szóval, amim van, az csak is az "én" izmom :D tehát bizakodok, hogy az én izmaim minőségiek
Ezesetben viszont, amíg nem tudsz edzeni, érdemes lenne fehérjeport inni. Meg összeállíttatni egy normális étrendet, egyszer megfizeted 1hónapra a 20ezer Ft-ot (ha megteheted), nem lesz baj szerintem, ha 2hónapig azt nyomod. Ezügyben ha érdekel, tudok ajánlani egy embert, írj privátban.
#4 voltam.
#4-#5
Akkor ha a konditermi felfujt valoban felfujt, koxos igazatok lehet, egyebkent nem es csak sztereotipizaltok. Marmint az teny, hogy egy komuves vagy sajat testsulyos edzesu ember szalkasabb, esetleg emberesebb, pl kemenyebb a kezfogasa es latszik rajta a szakmunkas ero, de ha kondiban natural epitesz fel izomzatot, az epp annyira termeszetes es ha rendszeresen jarsz, akkor ugyan annyira szükségszerunek erzi a tested felepiteni az erositest, mint egy szakmunkasnak, mert mind a ket felnek a mindennapjai, az elete resze az "erőlködés" es ezert az idegrendszered azt erzi, hogy kell a novekedes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!