Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Valaki mesélje már el nekem...

Valaki mesélje már el nekem legyen olyan kedves, hogy a "futóversenyeken" (inkább nevezzük őket kocogó eseményeknek) miért van ez a befutóérem mánia?

Figyelt kérdés

Eddig se értettem ezt a jelenséget de ez most valami egészen elképesztő új színt

[link]

300 grammos szajmaszk alakú érem.

Komolyan van aki csak azért fut, hogy ezeket a retteneteket megvehesse? Mert ugye ezt nem kapod hanem megveszed jó drágán...

2020. máj. 28. 09:15
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
51%

Értem, és talán meg is értem, hogy nektek ez miért nem tetszik.

De nektek sem kötelező elfogadni a részvételi érmet...

2020. máj. 28. 16:02
 12/42 A kérdező kommentje:

Szerintem az lenne a jó, hogy ha a nagy futóversenyeket szintidőhöz kötnék.

Vagy csak az első X befutó kapjon érmet, ezzel ösztönözni a fejlődésre az embereket. X lehet mondjuk a mezőny első 50%-a.

2020. máj. 28. 16:04
 13/42 A kérdező kommentje:

"

De nektek sem kötelező elfogadni a részvételi érmet"

Mert mit csináljak vele? Látványosan dobjam a kukába? :D

2020. máj. 28. 16:05
 14/42 anonim ***** válasza:
Szerintem szintidőhöz se kössék. Az teljesen más dimenzió, az abszolút teljesítmény, míg az érmet normális esetben relatív, a mezőnyhöz képest teljesítményért adják, és nem az első ezernek, hanem az első 3-nak.
2020. máj. 28. 16:09
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ami a motivációt illeti, nézzétek meg bármelyi népesesebb online futó fórumot, pl. reddit running-ot, az emberek 95%-a kezdő, aki pár hónapja, vagy max 1 éve kezdte. Lehetne azt mondani, hogy ilyen gyorsan bővül a futók száma, de én ezt képtelenségnek érzem, nem látszik ekkora növekedés sem a versenyeken, sem odakint az utcákon, parkokban, erdőkben. Simán az van, hogy ekkora a sportban a fluktuáció, nagyon sokan fellelkesednek, pár hónap múlva hero-nak érzik magukat, aztán utána úgy érzik nincs semmi, és abbahagyják. Mert ez a fajta motivációs rendszer, ahol az a teljesítmény, hogy le tud megállas nélkül futni 5 km-t, majd le tud futni 2:45 alatt egy félmaratont, nem vezet sehová, mert normális esetben ezek csak kezdeti célok, nem ezeket kellene ünnepelni, főleg mert a valóságban az 1:40-es félmaraton és 1:20-as között 10-szer annyi munka van, mint a 2:30 és az 1:40 között.
2020. máj. 28. 16:14
 16/42 A kérdező kommentje:

Így van.

Valahogy az idő senkit nem érdekel, csak az, hogy a táv legyen meg.

Hajszolják a minél nagyobb távokat mert a laikusok attól hanyattesnek.

2020. máj. 28. 19:45
 17/42 anonim ***** válasza:
69%
Én hobbifutó vagyok, és szerintem az éremnek igenis nagy motivációja van. Miért zavar téged az, hogy valaki büszke arra hogy kapott egy érmet? A legtöbben sokat készülnek egy versenyre. Vannak olyan versenyek, ahol csak az első három kap, akkor menj arra. De sok ember sose lenne dobogós, de így büszke a befutóéremre. Én is kirakom a falamra, mert ha pl nincs kedvem edzeni, csak ránézek.. És az az érzés amikor a nyakadba akasszák,csodálatos. Gondolom akik írtatok mind rég óta sportolok, de kicsit az "átlag" hobbisportolókra is gondoljatok.
2020. máj. 28. 22:57
 18/42 anonim ***** válasza:
91%

Még egy dolog a tegnapiak után:

Én cselgáncsozom, az edzőmtől mindig azt hallom, ha valaki elkezd a bírón méltatlankodni, vagy a többieken, hogy a sorgyakorlatok végét elcsalja, vagy nem nyomja a fekvőtámaszt, vagy ügyetlenül dobja a társa:

MAGADDAL FOGLALKOZZ!

Nagy igazság ez, egy futónak talán nem kell magyaráznom, hogy miért.

2020. máj. 29. 09:03
 19/42 A kérdező kommentje:

"Én cselgáncsozom"

Egy cselgáncs versenyen hányan kapnak érmet az indulók közül?

2020. máj. 29. 09:26
 20/42 A kérdező kommentje:

"de kicsit az "átlag" hobbisportolókra is gondoljatok"

Én tök átlag hobbi sportoló vagyok, sosem voltam más. Teljesen értelmetlen, értéktelen dolgoznak tartom az érmezést.

A másik kedvencem, hogy van ugye a másik nagy mánia a futók közt, a táv hajszolása. Ennek apropóján másnapján képesek az 5k távot nyolcad maratonnak hívni egyesek :D

2020. máj. 29. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!