Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi ez a Vitargo mánia?

Mi ez a Vitargo mánia?

Figyelt kérdés

Én dextrózt használok és teljesen jó szerintem edzés után ez is. A dextróz is azonnal szívódik fel, ezért nem értem hogy miért írják róla, hogy 70%-kal hamarabb tölti fel a glikogén raktárakat...

Akinek esetleg nem bírja a gyomra a szőlőcukrot, azt megértem hogy Vitargot használ, de egyébként szerintem nem ez az általános.

Összességében szerintem a marketingje sokkal jobb, mint maga a termék.

Más is így látja?

2012. márc. 9. 17:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy a dextróz is nagyon jó, szoktam is írni.

Most nálam vitargo megy, hamarabb tudok kajálni utána, biztos, hogy gyorsabb a dextróznál. Viszont nem muszáj tényleg erre költeni.

2012. márc. 9. 17:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Én próbáltam mindkettőt, dextróz nekem jobban bevált, bár a Vitargo sem egy rossz termék. Lehet, hogy nagyon megszoktam a dextrózt, de nem fogok vitargora váltani dextróz helyett, az is biztos.
2012. márc. 9. 17:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Én nem mondom hogy rossz a Vitargo, mert még sosem próbáltam. De 6500 Ft/kg áron szerintem brutálisan drága!

Nem tudom elképzelni, hogy tud valami olyat, ami miatt érdemes megvenni.

2012. márc. 9. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Annyiért tényleg drága lenne, de ezt nézd meg: [link]
2012. márc. 9. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:

az a vitargo mánia, hogy egy kiló szőlőcukor 500 forint, ezen a haszon kb 250 forint, ami eloszlik a gyártó, kisker, nagyker között.

A vitargo egy csodaszénhidrát, mennyi most egy kiló 4000? Valójában a Vitargo egy márkanév. A leánykori neve a vegyületnek Carbamyl PU 24-002. Ez egy burgonyakeményítő. Az előállítási költsége kb a dextrózéval azonos. szal akkor ezen mennyi a haszon? 3750 forit? na ez a vitargo mánia.

Gyakorlatilag annyi különbség van a kettő kötött, hogy ha 75grammot feloldasz 5 dl vízben, egy óra elteltével a vitargo esetében átlag 100ml oldat marad a gyomrodban, dextróz esetében 200ml. Viszont azt nem reklámozzák, hogy a vitargo szórása sokkal magasabb, vagyis nagy egyéni különbségek vannak a felszívódás sebességében.

2012. márc. 9. 17:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Nyilván sokkal nagyobbat lehet rajta kaszálni. Erre utaltam én is azzal, hogy „jó a marketingje”. Nem néztem nagyon utána csak a Shop Builderen, ezek szerint lehet olcsóbban is kapni, de még így sem érzem hogy ez annyira megérné.
2012. márc. 9. 18:07
 7/7 anonim ***** válasza:
az meg már csak hab a tortán, hogy az inzulinszekréció szempontjából a vitargo ugyanolyan, mint a dextróz. Vagyis nem tölti gyorsabban az izomzatot, hiába távozik gyorsabban a gyomorból. Valahol ez logikus is, hiszem egy dextrózpolimer, amit emészteni kell.
2012. márc. 9. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!