A futás hosszútávon is jót tesz?
Már 6 éve járok futni és már egy jó ideje akárhányszor megyek, rövid időn belül elkezd fájni a lábam. Mondták már, hogy jobban kéne melegíteni, vegyek jobb cipőt, legyek türelmesebb és ne kezdjek gyors tempóba azonnal, de hiába, még a gyors séta is fáj, ha épp sietnem kellene valahova.
Azt is mondták már nekem, hogy hosszútávon a futás már nem egészséges, mert a sok megterheléstől a lábunk egy idő után már nem fogja tudni azt a teljesítményt nyújtani, amit kell.
A doki se mondott újdonságot, szóval én csak szeretném tudni hogy megéri-e folytatni a futást, vagy át kéne állni más sportra.
A lábad mejik része fáj?
lehet hogy túl odacsapod a füldhöz a lábad futás közben
Nem egészséges, 1-2 év is sok nemhogy 6.
Inkább kezdj el testépítéssel foglalkozni. Egészséges fizikálisan és pszichésen is fejleszt, esztétikus lesz a megjelenésed nem úgy mint a futástól.
3: Leírta, hogy sokszor olyan érzése van, mintha nem bírná a lába, lábfájdalmai vannak. Testépítéssel a súlyok miatt még nagyobb károsodásai lehetnének.
Kérdező: szerintem egyenlőre hanyagold a futást, hagyd, hogy a lábad pihenjen, gyógyuljon. Sok idő tud lenni. Addig próbáld ki az ugrálókötelezést, az másképp terheli a lábat meg erősíti is még mellette, mert más izmaidat használod elsődlegesen meg mellette az állóképességedet is formában tartod (nem ok nélkül ugráló köteleznek a küzdősportolók). Annyi, hogy ehhez viszont normális ugrálókötél kell, nem olyan, ami a gyerekjáték kategória.
#4 ha nem értesz hozzá miért kell beleszólni?
Nem, nem lesz baja. Nem kell a fájdalmas testrészét edzeni ennyi.
Kimondta hogy guggoljon? Hol írtam ilyet, IDÉZD!!
Szóval ne állíts valótlant!
"Inkább kezdj el testépítéssel foglalkozni"
Testépítésben is benne van a guggolás. Érdemes lenne utána nézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!