Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ciki a futás? 16/L

Ciki a futás? 16/L

Figyelt kérdés

Elakarok kezdeni futni.De mivel kezdő vagyok úgy olvastam hogy úgy kell kezdeni hogy pl.: 1 perc kocogás 2 perc séta. De nem ciki? Hogyha ennyire kevéssel kezdem? Amerre eltudok menni arra járnak páran, főleg futók és fiatalok. Nem lesz ciki? És reggel vagy este jobb?

16/L

2020. máj. 20. 11:50
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%
Szerintem nem ciki, ér szerintem reggel jobb.
2020. máj. 20. 11:53
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki.
2020. máj. 20. 12:01
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ők is így kezdték, nem ciki.
2020. máj. 20. 12:02
 4/16 anonim ***** válasza:
63%

"1 perc kocogás 2 perc séta"

Ez 70 éveseknek íródott edzésterv? Azért 16 évesen szerintem ennél többet is ki lehet bírni, feltéve hogy az elmúlt 10 évben nem a padon ülve töltötted a tornaórákat.

2020. máj. 20. 12:15
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem ciki.

Otthon maradni és semmit nem tenni ciki.

Nekem az esti futás (olyan 6 óra tájt) jött be, reggel egyszerűen nem működök. De ez egyénenként változik, próbáld ki, melyik jön be, és melyik fér bele az időbeosztásodba (lesz még iskolaidő is, tényleg lenne kedved hajnal 5-kor kelni?).

2020. máj. 20. 13:15
 6/16 anonim válasza:
100%

Valahogy mindenki elkezdte.

Az valóban nem baj, ha tájékozódsz kicsit, hogy mit hogyan érdemes.

De a főszabály mindig ez: a semmihez képest minden mozgás jobb.

2020. máj. 20. 13:17
 7/16 anonim válasza:
100%
Nem ciki. Ha olyan helyen vagy, ahol többen is futnak (futóösvény, futópálya) ott mindenki magával lesz elfoglalva. De az általad írt edzésterv hatékonysága valóban megkérdőjelezhető. Ilyen tervvel én hamarabb meguntam volna az egészet, még mielőtt bármilyen izom elkezdett volna dolgozni.
2020. máj. 20. 13:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen, hogy így kell elkezdeni. Nincs ilyen szabály.
2020. máj. 20. 13:44
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem ciki. Rendszeresen futok a környéken, nagyon kezdőket is látok, és senki nem röhögi ki őket senki, mindenki elkezdte valahol.

Egyébként azzal egyetértek, hogy azért azt az edzéstervet meg kellene nézned kinek írták. Ezt a módszert főleg olyan kezdőknek szánják, akik már felnőttek, és sok éve nem mozogtak semmit, így a leglassabb folyamatos kocogásnál is egekben van a pulzusuk, illetve nem is bírnak kilométereket folyamatosan futni. Nem hinném, hogy te ennyire leépült állapotban lennél. Szerintem folyamatos kocogás jobb lenne kezdésnek. De megpróbálhatod így, aztán meglátod.

2020. máj. 20. 14:23
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat jöhetnek még! De azt elfelejtettem leírni hogy az állóképességemet úgy lehet elképzelni hogy amikor az iskolában van inga futás abból idén márciusban 44-et futottam. (Van egy 20 méteres táv és időre kell bejutni oda, majd ha a hang jelez akkor vissza kell fordulni, és ez egyre gyorsul. Itt egy link: https://www.youtube.com/watch?v=QPNrseGdY84 ) Tehát olyan 900 métert letudtam futni megállás nélkül gyorsulva.
2020. máj. 20. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!