Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Életmódváltás, hogyan?

Életmódváltás, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 16 éves srác vagyok és 105 kiló. Szeretnék nem csak diétázni (leadtam 5-öt, visszajött 10 :/), hanem teljesen változtatni az életmódomon. Hogyan kezdhetném el? Célom a súlyvesztés, majd az izommá alakítás lenne. Szeretnék szélesebb vállakat, erősebb hátat, laposabb hasat, erősebb combot és vádlit és keskenyebb csípőt. Mi az a gyakorlat amivel elindulhatnék? Nem szeretek futni, rémálmom és most a kijárási korlátozás miatt nem is nagyon mehetnék szerintem. Mik azok amiket a szobámban felszerelés nélkül el tudnék kezdeni? Lehetőleg olyat amivel nem kell ugrálni (burpee kizárva) mert a szobám az emeleten van és hangos lennék. Illetve mennyit kéne rászánnom a mozgásra?

Emellett nem csak a mozgás lenne szükséges, hanem az étekzés is. Nagyjából 2000-2500 kalóriát eszek egy nap, ez valszeg a nagyobb adagok és a többszöri étkezés miatt van.

Nagyon rossz irányba haladok és szeretnék változtatni mielőtt nem késő. A célom jövő év végéig lefogyni 70-75 kilóra, majd innen izmot fejleszteni 85-90-ig. Hogy érhetném ezt el? Milyen gyakorlatokat és ételeket javasoltok?

Kérlek értelmes válaszokat adjatok, ha csak kötekedni szeretnél azt ne itt tedd meg. Köszi :)

2020. ápr. 14. 15:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
reakciós=reakciód
2020. ápr. 14. 17:35
 12/24 A kérdező kommentje:
Igen 8-as, biztos egy fűnyírás megoldja a kertben lévő királydinnyéket, bogáncsokat és a lehullot ágakat, te biztos tudod. Most aztán megmondtad a frankót, ezaz!!
2020. ápr. 14. 17:39
 13/24 A kérdező kommentje:

10-es, nem kifogásokat keresek csak elmondom hogy miért nem tudom úgy megcsinálni ahogy adták a tanácsokat, de gondolom a szándék már nem is számít semmit. Tényleg, direkt azért írtam ki a kérdést mert már vártam hogy mindenre találjak kifogást.

Emberek, ha csak támadni tudtok és belémkötni azt tegyétek már meg máshol. Volt egy kérdésem, és ha észrevettétek azt amit hasznosnak gondolok meg is köszöntem. Nem láttok bele az életembe, ne akarjátok jobban tudni mint én.

2020. ápr. 14. 17:41
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Hasznos válaszokat kaptál, használd őket.

A kerted meg rakd rendbe, van időd, lehetőséged rá. Lesz helyed mozogni, totál megéri.

2020. ápr. 14. 17:43
 15/24 anonim ***** válasza:
78%

"nem kifogásokat keresek csak elmondom hogy miért nem tudom úgy megcsinálni ahogy adták a tanácsokat"

Mert ez nem kifogás keresés, igaz?

2020. ápr. 14. 17:45
 16/24 A kérdező kommentje:
14-es, folyamatosan pakoljuk szüleimmel is a kertet, viszont a királydinnyével már az ideköltözés óta küzdünk és ha csak nem gyomírtózzuk szét az egész kertet nem fog eltűnni. Ettől függetlenül igyekszem majd kertben csinálni, csak azt nem tudom hogy mit. Ez volt alapvetően a kérdés. :D
2020. ápr. 14. 17:46
 17/24 A kérdező kommentje:
15-ös, te csak kötekedni tudsz, ugye? Szerintem teljesen normálisan tettem fel egy kérdést és normális válaszokat is várok rá, de te nem bírod ki és belém kell kötnöd. Most hogy volt kire rászállni jobban érzed magad? :) Örülök, most hogy megnyugodtál vagy válaszolj érdemben vagy hagyj békén. Nincs szükségem kioktatásra, kapok eleget az életben.
2020. ápr. 14. 17:50
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Guggolások, kitörések, húzodzkodások, fekvőtámaszok, futás, cipelések, emelések, nyomások, dobások...stb. nagyon sok mindent tudsz csinálni. Tűzz ki célokat és ahhoz könnyebb tippeket adni mint így a semmibe. A laposabb has nem egy cél.
2020. ápr. 14. 17:51
 19/24 anonim ***** válasza:
55%

Szerinted miért is kapsz kioktatást? Mert rádfér. Rendkívül utálatosak az ilyen kifogás kereső, akaratgyenge emberek.

Ne zabálj és vonszold el a dagadt segged sportolni! Nincs kifogás, hogy jaj kijárási korlátozás. Pont, hogy ki lehet menni futni, bringázni! Jah, hogy nem akarsz, az más.

Másik meg, hogy kizárt, hogy 2-2500 kcalt eszel.

2020. ápr. 14. 17:56
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

3# a kevesebb evéstől 1 hét után rosszul lettél, hát nem csodálom, nem vagy hozzászokva, csak tudod, utána jön a kitartás. Ha jól sejtem eleve étkes csapat a családod, így nem könnyű fogyni, de nem is lehetetlen.

Lehet a szabadban sportolni, az nincs tiltva, ha nincs biciklid, vegyél egyet, ha nincs pénzed rá, gyűjts, legyenek céljaid, tegyél érte, mindenki ezt teszi.

Mások kimennek futni, mindegy nekik hogy esik vagy fúj, mennek és kész.

Jó válaszokat kaptál a többiektől, tényleg csak csinálni kell kitartással.

És tényleg egyél kevesebbet, ne egy hétig, hanem egy évig. Ennyi idő alatt hozzászoksz és le tudsz fogyni.

Senkinek sem adják ingyen a sikert, mindenki szenved érte, főleg az elején.

2020. ápr. 14. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!