Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Életmódváltás, hogyan?

Életmódváltás, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 16 éves srác vagyok és 105 kiló. Szeretnék nem csak diétázni (leadtam 5-öt, visszajött 10 :/), hanem teljesen változtatni az életmódomon. Hogyan kezdhetném el? Célom a súlyvesztés, majd az izommá alakítás lenne. Szeretnék szélesebb vállakat, erősebb hátat, laposabb hasat, erősebb combot és vádlit és keskenyebb csípőt. Mi az a gyakorlat amivel elindulhatnék? Nem szeretek futni, rémálmom és most a kijárási korlátozás miatt nem is nagyon mehetnék szerintem. Mik azok amiket a szobámban felszerelés nélkül el tudnék kezdeni? Lehetőleg olyat amivel nem kell ugrálni (burpee kizárva) mert a szobám az emeleten van és hangos lennék. Illetve mennyit kéne rászánnom a mozgásra?

Emellett nem csak a mozgás lenne szükséges, hanem az étekzés is. Nagyjából 2000-2500 kalóriát eszek egy nap, ez valszeg a nagyobb adagok és a többszöri étkezés miatt van.

Nagyon rossz irányba haladok és szeretnék változtatni mielőtt nem késő. A célom jövő év végéig lefogyni 70-75 kilóra, majd innen izmot fejleszteni 85-90-ig. Hogy érhetném ezt el? Milyen gyakorlatokat és ételeket javasoltok?

Kérlek értelmes válaszokat adjatok, ha csak kötekedni szeretnél azt ne itt tedd meg. Köszi :)

2020. ápr. 14. 15:54
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
23%

Tudom valami csodás tanácsban vagy neadjisten egyenesen egy PRAKTIKÁBAN reménykedsz de sajnos ki kell ábrándítsalak. Csak egy mód van: egyél kevesbbet.

Az meg hogy futás kizárva (rémálmod), ne kelljen ugrálni stb az egy vicc. Pont mint a zsír izommá alakítása, mert olyan sincs.

2020. ápr. 14. 15:57
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Séta, biciklizés, úszás szóba jöhet? Valamint fokozatosan kevesebbet egyél, így hozzászoksz hogy kevés kajával is elvagy.

Elhatározás, aztán megvalósítás kérdése az egész.

2020. ápr. 14. 16:03
 3/24 A kérdező kommentje:

Első: Nem reménykedtem semmilyen praktikában meg csodabogyókban, csak tanácstalan vagyok hogy milyen mozgás segítene ebben :D nem igazán értek ehhez, szóval nem tudom milyen gyakorlat mit erősít, mint például a guggolás a feneket és a lábat, a felülés a hasizmot stb. Ezért gondoltam hátha van valaki aki esetleg tapasztalatból tud mondani valamit.

A kevesebb evés jó megoldás lehet, de próbáltam. Egy hét után nagyon rosszul voltam, illetve amikor anya vett nekünk csokit/csinált palacsintát/sütit akármit nem tudtam csak nézni ahogy az egész család eszik én meg kimaradok belőle.

Illetve ez a kevés evés még jó is lehet, akkor viszont olyan kaja kéne ami tápláló és elég keveset enni. Teljes kiörlésű tésztával ettem már sokszor pl spagettit, de abból is megettem annyit mint sima tésztával, nem sokat ért.

Azért is mondtam hogy a futás rémálmom mert nagyon hamar elfáradok és nem vagyok túl kitartó, illetve a mostani kijárási korlátozás miatt anya se enged ki a házból mert 'büntetnek a rendőrök' (lehet igaz lehet nem, nem is ez a lényeg). Alapvetően futástól szerintem nem lesz kisebb hasam, de lehet hogy igen.

Második: Most emiatt a korlátozás miatt mind a séta mind a biciklizés kilőve. Volt bringám viszont az teljesen tönkrement (olcsó volt, recsegett folyamatosan, mindig nyolcas volt a kerekében, estek le a pedálok és tört le az ülés pedig vigyáztam rá) de nagyon szerettem még nyáron. Úszás azért nem jó mert a közelünkben a strandon így hidegebb időben csak a benti termál rész van nyitva, ott meg nem igazán lehet úszni. A városba meg nehéz bemenni de megoldható lenne.

Köszönöm mindkettőtök válaszát.

2020. ápr. 14. 16:17
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretsz futni, mert hamar elfáradsz és nem vagy kitartó...

Te sose fogsz megváltozni ha így állsz hozzá! Elfáradsz? Akkor lassítasz, máskor majd megy több. Nem vagy kitartó? Hát bizony legyél az. Nem kell egyik napról a másikra megváltani a világot, de bizony el kell kezdeni csinálni azokat a dolgokat amik a komfortzónádon kìvül vannak és hasznosak.

Egyél kevesebbet. Ez nem azt jelenti, hogy ne egyél. Anyukád csinált palacsintát? Tök jó, megeszel kettőt vagy hármat, nem tizet...stb

Kis lépésekben kezdd leszoktatni magad a rossz szokásokról és jókat kialakítani.

Udvarotok, kertetek van? Ha igen le tudsz menni és nem a szobádban dübörögsz és tudsz rendesen edzeni

2020. ápr. 14. 16:25
 5/24 A kérdező kommentje:

Maximalista vagyok, szóval csak a tökéletességgel elégszem meg. Ezért van az hogy adott esetben lefutok 5 km-et és szidom magam hogy miért fáradtam el. Nem akarok lassítani, mert tudom hogy csak hátráltatom magam a célom elérésében.

Az udvarban edzés még működhetne is, csak tele van a kert gazzal, szúrós növényekkel és nincs fú ahol adott esetben a földre tudnék lefeküdni ami meg szerintem elengedhetetlen lenne, de nem rossz ötlet. Kintre milyen feladatokat javasolsz?

2020. ápr. 14. 16:33
 6/24 anonim ***** válasza:
34%

"Maximalista vagyok, szóval csak a tökéletességgel elégszem meg."

Gondolom ezért vagy 105kg.

2020. ápr. 14. 16:58
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

HIIT edzés az egyik leghatékonyabb. Youtube-on elég sok videó van, próbálj ki párat. Ugró kötél szintén jó, ha van udvar. Biciklizni, korizni, futni amúgy simán ki lehet menni most is, semmi nem tiltja, csak ne csoportosan. Én korival járok dolgozni, meg kb mindenhova, ha mennem kell. Heti 80-100 km össze is jön belőle.

Az meg, hogy maximalista vagy nem baj, de el kell fogadnod a jelenlegi maximumodat, és azt kell elkezdeni kitolni szép fokozatosan.

Rengeteg gyakorlat van mindenre, attól függően, mi áll rendelkezésedre. A teljesség igénye nélkül : fekvőzés, plank, húzóckodás, felülés, lábemelés, kitörés, guggolás, csípőemelés, és ezeknek számtalan variációja. Ha van kézisúlyod, gumiszalagod, vagy bármilyen más eszközöd, akkor meg pláne. De ezek nélkül is annyi lehetőséd van, hogy garantáltan nem unod meg a korlátozás végéig sem.

Keress edzéseket, mint már említettem Youtube-on, aztán a végén már magadnak is össze tudsz állítani egy korrekt edzéstervet.

2020. ápr. 14. 17:00
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Gazos a kert...hát ne idegesíts már te maximalista. Meg fogod a fűnyírót aztán mész és levágod. Ha olyan akkor kapa, kesztyű is használható. Kifogások azok vannak, miért nem akarsz változtatni, de tettek meg nincsennek.
2020. ápr. 14. 17:25
 9/24 anonim ***** válasza:
69%

😂😂😂

Nagyon betalált!

2020. ápr. 14. 17:33
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező. Kaptál tök jó válaszokat. A reakciós viszont csak a kifogás keresés. Tipikus. Ezzel a hozzáállással esélyed sincs megváltozni.
2020. ápr. 14. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!