Fegyenc edzés hatékonyság/maximális fejlődés?
Sziasztok!
Most akarom elkezdeni a Fegyenc edzés című könyvnek az első részét alapoktól.Az lenne ezzel a célom hogy erősődjek és kis izomtömeget fölszedjek(és nem szeretnék kondiba járni.) Az lenne a kérdés hogy mennyit lehet otthon fejlődni az első rész alapján akár erősségben akár izomzatban?
Vagy milyen otthoni edzést ajánlotok erősítés re? És kíméljenek meg olyanok akik azt írják Rubint réka😁
18/F
Az első válaszomban rosszul írtam, kiegészítő gyakorlatokon az 5. lépésig ne nagyon gondolkozz, érdemes a könyvhöz igazodni. Utána nyugodtan kezd el a kézenállás és a híd gyakorlatait, illetve kiegészítheted az edzésterved egyéb gyakorlatokkal a Fegyencedzés 2. könyve alapján. (például fogáserő, vagy vádli).
Ahogy fentebb írtam nem szabad túlkapni, túlteljesíteni. Volt olyan nap amikor 3-4 órát is edzettem (felbuzdulva azon hogy hirtelen mennyit fejlődtem) és kísérletezgettem magamon, aztán oda vezetett hogy 2-3 hétig fájt a könyököm és csökkentett edzéstervet kellett alkalmaznom hogy ugyanúgy edzek, de ne erőltessem meg magam.
Ha netán ezen veszed észre magad, hogy ízületi fájdalmakkal küszködsz, akkor se hagyd abba, csak vegyél vissza, csak átmeneti és annyit takar hogy túlterhelted.
A könyvben szó van a puha könyökről, ezt úgy érheted el hogy a hátizmodra figyelj fekvő, húzódzkodás esetében és ne pusztán karból csináld a gyakorlatot, érezd a hátizmod a gyakorlat közben, ha ez megy akkor nem lesz gond. Guggolásnál ott pedig a csípőre kell fektetni a hangsúlyt, hogy kevésbé terheld a térded. Ha ezekre odafigyelsz és kitapasztalod egy idő után rutinból fog menni és nem kell tartanod majd attól hogy porckopás következik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!