Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha figyelek, hogy mindig...

Ha figyelek, hogy mindig össze legyen zárva a lapockám a nap folyamán, az segít a helyes testtartásban? Egy idő után már nem is kell odafigyelnem, mert megerősödik?

Figyelt kérdés
Vagy fokozatosan csináljam pl egy nap fél órát legyek így és ezt növelem? Szoktam rá edzeni, de ki akarom húzni magam, de egy idő után nagyon kényelmetlen.
2019. nov. 15. 16:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon-nagyon rossz volt a tartásom, pluszba még számítógépes munkát végzek, ott is nagyon görnyedten ültem.

Mikor elkezdtem edzeni járni, az edzőm szinte minden gyakorlatnál kb. 100x rám szólt, hogy zárjad a lapockát! Kb. 6-8 hét edzés után vettem észre, hogy már önkéntelenül, ülés közben és a mindennapi életben is jól tartom magam, nem görnyedek már a gépnél sem.

Szerintem te is meg fogod szokni. Nekem már az fáj, ha megint visszagörnyedek néha, egy idő után kényelmetlen lesz. Arra törekedj szerintem, hogy minél többször tudatosítsd magadban a helyes tartást nap közben, tulajdonképpen szólj rá magadra :), és egy idő után természetessé fog válni, nem lesz már fárasztó.

Természetesen az edzést folytasd ugyanúgy, az csak használ.

2019. nov. 15. 17:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdj el edzeni a törzsedet, és akkor magától kialakul a helyes testtartás.

Én is púpos voltam és fájt az ülés is. Amióta edzek viszont gyönyörű a testtartásom, és persze most is ki kell korrigálni a tartásomat, amikor elfeledkezem magamról, de ezt minden megerőltetés és fájdalom nélkül meg tudom tenni.

2019. nov. 15. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!