Ha figyelek, hogy mindig össze legyen zárva a lapockám a nap folyamán, az segít a helyes testtartásban? Egy idő után már nem is kell odafigyelnem, mert megerősödik?
Nekem nagyon-nagyon rossz volt a tartásom, pluszba még számítógépes munkát végzek, ott is nagyon görnyedten ültem.
Mikor elkezdtem edzeni járni, az edzőm szinte minden gyakorlatnál kb. 100x rám szólt, hogy zárjad a lapockát! Kb. 6-8 hét edzés után vettem észre, hogy már önkéntelenül, ülés közben és a mindennapi életben is jól tartom magam, nem görnyedek már a gépnél sem.
Szerintem te is meg fogod szokni. Nekem már az fáj, ha megint visszagörnyedek néha, egy idő után kényelmetlen lesz. Arra törekedj szerintem, hogy minél többször tudatosítsd magadban a helyes tartást nap közben, tulajdonképpen szólj rá magadra :), és egy idő után természetessé fog válni, nem lesz már fárasztó.
Természetesen az edzést folytasd ugyanúgy, az csak használ.
Szerintem kezdj el edzeni a törzsedet, és akkor magától kialakul a helyes testtartás.
Én is púpos voltam és fájt az ülés is. Amióta edzek viszont gyönyörű a testtartásom, és persze most is ki kell korrigálni a tartásomat, amikor elfeledkezem magamról, de ezt minden megerőltetés és fájdalom nélkül meg tudom tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!