Lehet bármi következménye ha egy 12 éves fiú és két barátja egy másik fiút megver 8 napon túl gyógyuló sebei lesznek, borda töréssel, orr töréssel?
Szerintem is borzasztó, hogy így tönkretetted a gyermeked személyiségét, hogy durva erőszakkal el akarta venni más dolgát, amiért ő viselheti a következményeket egyedül, pedig egy 140 centis kissrác lehet, aki meg sem mer mukkanni idegen felnőttek előtt.. Mennyivel eredményesebb lenne, ha a 12+ gyerekek bűnéért fele fele arányban a szülő is kapna elzárást/pénzbírságot és átnevelőtábort...
A 12 éves gyerekek bűneiért a szülők az egyedüliek, akik okolhatók, őt tették ilyenné a gyermeküket!
Megis milyen buntetest kaphatna? Elsonek keressuk az ugyvedet, probaljuk menteni ot.
Kituno tanulo, jo sportolo, nem hianyzik ez nekunk hogy emiatt ne tudjon normalis iskolaban tovabb tanulni.
Az apja a szamitogepet elvette, telefont tabletet minden kutyuket ami volt neki.
A masik, hogy elsonek bocsanatot kellett kernie a fiutol a szuleitol.
Itthon, suliban jol viselkedik nem ilyennek ismertuk meg. Fegyelmeztuk, nincs elkenyesztetve. Azt sem mondhatjuk hogy azert verte meg igy mert tanulta, mert teniszezik es uszik. Semmi kuzdosportra nem jar.
"Tönkre tehetik a fiad életet"
Most is csak a bűnöző fiadat véded, aki ugye valójában egy mintagyerek.
Az van, hogy a fiad egy utolsó, szemét, gazember. És, ha így folytatja, marad egy utolsó, szemét, kis gazember.
Ha a gyerek szülei, ugyanúgy és csak ugyanannyira megvernék a te fiadat, azt jónak ítélnéd? Jobban nem, csak bordatörésig.
Én azt látom kedves szülő, hogy megy a kapkodás, hiszti, sajnálkozás.
Most, ha valaki jó tanuló, teniszezik, meg mit tudom én, mit csinàl, az ok rá, hogy másokat megverjen?
Tehát, ha ezeket mind csinálja, akkor szabad neki? Mert, ezt mondod kb.
Nem. Kicsúszott az irányítás már régen a kezeid közül. Most a hatóság dönt majd a picifijjjadról.
De, pont ez hiányzik nektek.
Nem bírja elviselni, a fiad hogy valami nem úgy történik ahogy ő akarja?
Meg úgy látom te sem.
Bocsánatot kért a fiad??
Nem mondod...
Ha a te fiadat verték volna meg így, mit csinálnál?
Beérnéd egy bocsánat kéréssel?
Remélem kap egy pár évet a kitünő tanuló kisfiad, hátha lehet még belôle normális felnőtt..
Bírom az ilyen szülőket.
Legjobb tanuló, élsportoló a gyerek, ahelyett, hogy egy kicsit foglalkoztatók volna vele, inkább csak elvárásaitok voltak felé.
Viszakérdezhetek?
Ha a te fiadat verték volna úgy el, hogy törésekkel kórházba kerül, te mit tennél?
Az, amit a fiad elkövetett, bűncselekmény. Életkora alapján büntethető. Mégis, mit kellene csinálni vele, hogy megtanulja, hogy rosszat csinált? Meg kellene jutalmazni érte?
Szerinted a megvert fiúnak nem tették tönkre az életét? Egy életre szóló traumát okoztak neki. És ezen egy szülői nyomásra tett bocsánatkérés nem segít.
Börtönbe nem fogják csukni. De én például simán adnék neki pár év próbára bocsátást, némi közösségi munkával megspékelve. És igenis szerepeljen benne minden iskolai iratában, igenis küzdjön meg ezek után azért, hogy jó iskolában tanulhasson tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!